A uitat să reducă TVA la pâine

Având în vedere planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, ieri, data de 5 septembrie 2013, ora 16:25, poliţiştii Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Mătăsari s-au sesizat din oficiu, despre faptul că un gestionar din cadrul unei societăţi comerciale în vârstă de 55 ani, din comuna Băleşti, a distribuit cu o autoutilitară produse de panificaţie, respectiv 90 bucăţi pâine albă, întocmind o factură fiscală în care a înscris doar 43 bucăţi pâine albă şi a stabilit valoarea TVA-ului de 24 %, deşi acesta a fost redus la 9 % prin hotărâre de guvern.

Totodată, acesta nu a putut justifica lipsa în gestiune a cantităţii de 47 bucăţi pâine albă, rezultată prin diferenţă, din avizul de însoţire a mărfii.

În cauză s-a întocmit dosarul penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de depăşirea adaosului maximal stabilit prin hotărâre de guvern, crearea de plusuri în gestiune şi delapidare, fapte prev. şi ped. de art. 1, alin. 1, lit. n din Legea nr. 12/1990 rep., art. 35 din Legea nr. 22/1969 actualizată şi art. 215 ind. 1 alin. 1 din C.P.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: