A venit frigul, dar salopetele nu au ajuns la mineri

Președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu, a spus că minerii încă mai așteaptă după salopetele și bocancii de care vor avea nevoie în sezonul rece. Frigul s-a instalat de câteva zile, dar deocamdată minerii au parte de promisiuni.

Popescu spune că problema a fost discutată la nivel de companie. “Făcând parte din Comitetul de Sănătate și Securitate a Muncii la nivel de CEO, am adus la cunoștința membrilor acestui comitet problema echipamentelor de protecție și de muncă. La multe categorii, gen salopete, bocanci, au fost niște licitații, nu s-a prezentat nimeni ori au fost contestate, cum e la noi în România. Ce știu de salopete, că acestea sunt primordiale pentru oameni, s-a adus o cantitate mică, dar cea mai mare parte s-a dus spre carierele din zona Motru”, a spus Popescu la Gorj TV.

Acesta speră totuși ca problema să fie rezolvată până când iarna se va instala. “Avem promisiunea Directoratului că în timpul cel mai scurt vor veni salopete pentru toți salariații CEO”, a spus Ion Popescu.

Liderul sindical a adăugat că mai sunt și alte probleme, amintind de cabinele de pe excavatoare cu geamuri sparte. (A.A.)

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: