Absolvenţi ai Colegiului ”Tudor Arghezi” au obţinut burse în Coreea de Sud

Absolvenții Colegiului Naţional ”Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti merg cu bursă în Coreea de Sud. Este vorba despre doi foşti elevi ai acestei instituţii de învățământ, Ionuț Croitoru şi Ionuţ Gărăianu, care vor merge pentru o perioadă de cinci ani în Coreea de Sud pentru a se experimenta în domeniul autovehiculelor rutiere.

Ionuţ Croitoru şi Ionuţ Gărăianu sunt cei doi elevi despre care vorbeşte toată lumea din Cărbuneşti. Au învăţat bine, au luat bacalaureatul cu medii mari, iar când au ajuns la facultate la Craiova şi Bucureşti au şi câştigat burse de studiu. Şi nu în orice ţară, ci tocmai în Coreea de Sud.  ”Coreea de Sud a oferit 100 de burse pentru studenţi din 62 de țări, iar din România vor merge pe acest domeniu doar cei doi cărbuneşteni. Au reușit să obţină o bursă internaţională la Autovehicule Rutiere. Conform protocolului, vor sta în Coreea de Sud cinci ani de zile, unul fiind dedicat studierii limbi. Vor veni acasă o dată pe an şi vor fi cunoscătorii unei limbi rare. Primesc 300 dolari pe lună pentru cazare şi masă”, spune primarul oraşului, Mihai Mazilu. Cărbuneștenii, în frunte cu primarul Mazilu, sunt tare mândri că aceşti studenți au crescut în oraşul lor. ”E o premieră pentru Cărbuneşti şi ne mândrim cu acest lucru. E o experienţă extraordinară pentru ei. Unul dintre ei învaţă la Craiova, iar altul la Cărbuneşti. Vor pleca din ţară în jurul datei de 25 februarie şi sper să se întoarcă înapoi şi să demonstreze că investiţia statului în ei nu a fost în zadar”, mai afirmă primarul Mihai Mazilu.

Laude

Cuvinte de laudă are pentru cei doi absolvenţi şi directorul Colegiului Naţional ”Tudor Arghezi”, Gabriel Birău. ”Cei doi elevi au avut media la examenul de bacalaureat peste 9.00. Au absolvit pofilul Matematică-Informatică şi pot să spun că au fost elevi mei din clasa a V-a. Au aplicat pentru că îşi doresc o altfel de experienţă şi pentru acest lucru au fost încurajaţi. Sunt copii liniştiţi, la locul lor, iar familiile lor au fost foarte apropiaţi de mediul şcolii, iar acum motivele se văd. Eu m-am bucurat foarte mult pentru reuşita lor”, spune directorul liceului, Gabriel Birău.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: