Absolvenţii se mută de la facultate la AJOFM Gorj

Sute de dosare au luat cu asalt Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Majoritatea aparţin proaspeţilor absolvenţi, fie de liceu, fie de facultate. Aceştia vor îngroşa rândurile şomerilor în cel mai scurt timp, în prezent fiind în căutarea unui loc de muncă

Aproape 1.000 de absolvenţi din promoţia 2010 au şi depus deja dosar la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Aceştia fie nu intenţionează să mai urmeze o altă formă de învăţământ fie sunt proaspeţi absolvenţi de facultate, dar nu şi-au găsit un loc de muncă. „Până în prezent, în baza de date s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă, un număr de 947 absolvenţi, promoţia 2010”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numărul creşte de la o zi la alta iar tinerii şi-au pierdut orice speranţă, gândindu-se să plece în străinătate deşi abia au părăsit băncile liceului. „Nu ne mai oferă nimic România, nu mai avem ce face aici, ce să mai şi absolvim că avem o grămadă de şcoli şi degeaba, tot pe un salariu de nimic sau deloc. Mă gândesc să plec în Germania că aici nu mai e nimic de făcut”, a declarat un tânăr absolvent.

Cursuri de calificare

Îngrijorător este faptul că nici măcar cei care au puţină experienţă în spate nu-şi mai găsesc nimic de muncă iar cei ieşiţi de pe băncile şcolii şi-au pierdut de mult entuziasmul. „Sunt în căutarea unui loc de muncă de vreo două săptămâni. Am mai lucrat ca electrician, dar am rămas şomer. Să vedem dacă găsesc ceva dacă nu mă gândesc să plec şi afară”, a declarat Ovidiu Baldovin, şomer.

În aceste condiţii, statul nu poate face nimic mai mult decât nişte cursuri de calificare la care tinerii se pot înscrie gratuit în speranţa că şansele de a-şi găsi un loc de muncă vor fi mai mari. „În luna august, AJOFM Gorj organizează cursurile: asistent gestiune contabilă (Târgu Jiu); asfaltator (Padeş); agent pază şi ordine (Târgu Jiu); operator introducere, validare şi prelucrare date (Târgu Jiu); lucrător în comerţ (Târgu Jiu); (Turceni); (Mătăsari). În luna septembrie, AJOFM Gorj organizează cursurile: operator introducere, validare şi prelucrare date (Târgu Jiu); dulgher, tâmplar, parchetar”, a declarat Ana Maria Niculescu.  

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: