Accident cu şase răniţi la Corneşti

O clipă de neatenţie se putea transforma ieri într-o nenorocire, un dram de noroc ajutând şase oameni să scape cu viaţă dintr-un accident rutier produs la Corneşti, la intersecţia dintre drumul naţional ce duce de la Târgu Jiu spre Motru cu cel secundar, care duce spre Arcani.

Trei dintre răniți au avut nevoie de descarcerare, șoferul unui Logan neacordând prioritate la intrarea pe drumul principal, în zonă nefiind instalat decât un singur semn rutier, cel care semnifică sfârșitul drumului cu prioritate. Mașina respectivă a intrat în drumul principal după o oprire înainte de intrarea în intersecție, izbind în plin un Audi, ambele autoturisme ducându-se direct într-un microbuz care oprise și el în stația amenajată aici și de unde lua o pasageră care aștepta o ocazie pentru a ajunge la Târgu Jiu. „Să fiu sincer eram oprit în stație ca să iau o persoană și nici nu am văzut cum s-a întâmplat accidentul. Aveam ușa deschisă ca să urce o doamnă și doar m-am pomenit că vin mașinile direct în microbuz. Totul a fost într-o fracțiune de secundă”, a explicat Vasile Boștină, șoferul de pe microbuz.

Șoferul de pe Audi a spus și el că l-a văzut pe șoferul Loganului oprind pentru a se asigura, însă ulterior acesta nu a așteptat eliberarea carosabilului și a intrat în intersecție. „Șoferul cu Loganul venea din dreapta. A oprit și cred că mai aveam 3 metri până să trec de el, a venit direct în mine. Am încercat să trag de volan să evit microbuzul, dar a fost imposibil, m-am dus direct în el. Au sărit airbagurile, m-am și lovit la piept, dar în general sunt bine”, a spus imediat după producerea impactului Alexandru Opran.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a șase persoane, dintre care trei, din Logan, au avut nevoie de descarcerare. Două echipaje de la ISU Gorj, unul de la SMURD și alte câteva de la Ambulanță au venit la fața locului pentru a prelua răniții, traficul fiind și el întrerupt în tot acest timp. Printre cei descarcerați se află și șoferul de pe Logan, dar și mama acestuia, o bătrână de 85 de ani, care s-a ales cu traumatism de coloană și de torace. Toți răniții au fost preluați de medici și transportați la UPU Târgu Jiu, unii dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale și în următoarele zile. Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să lămurească împrejurările în care s-a produs nenorocirea, niciunul dintre șoferii implicați în accident neconsumând băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: