ANI despre Călinoiu: Fals în formă continuată. Reacţie: Am omis!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de fals în declaraţii în formă continuată. Potrivit ANI, Călinoiu s-a aflat în situaţie de incompatibilitate după ce a avut calitatea de expert într-un proiect derulat prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, nedeclarând veniturile încasate. Călinoiu spune că ar fi vorba de 800 de lei pe care a omis să-i declare, banii intrându-i pe card fără să-i observe. În raportul ANI se specifică faptul că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Ion Călinoiu susţine că nu ştia nimic despre cercetările ANI, asta în condiţiile în care în comunicatul postat pe site-ul Agenţiei se specifică faptul că a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar că nu şi-a depus punctul de vedere la dosar. „N-am fost înştiinţat în mod oficial, nici când a început cercetarea nu mi s-a solicitat nici un punct de vedere referitor la această acuză. Este vorba despre cei 800 de lei, pe care i-am primit în calitate de expert într-un proiect, derulat cu o instituţie abilitată pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean, de promovare a parteneriatului social pentru dezvoltarea învăţământului tehnic. Bineînţeles, pentru ANI înseamnă o valorificare a potenţialului său de activitate”, a declarat Ion Călinoiu.

Şeful CJ Gorj spune că a omis să declare banii respectivi, mai ales că nu avea nici o fişă fiscală pentru suma respectivă şi nu îşi dăduse seama că avea mai mulţi bani pe card. „Este vorba despre 800 de lei omişi, nu furaţi. Eu consider că a fost o omisiune de declarare a venitului în 2013, îmi aparţine şi o voi justifica. E vorba de expert pe termen scurt, am primit această sumă pe card, n-am avut nicio fişă fiscală pe care să o depun la sfârşitul anului. E o simplă omisiune, în rest n-am avut nici o activitate ilegală, a fost un pilon de sprijin pentru promovarea şi dezvoltarea învăţământului tehnic. Nu a fost vorba de un ştat de plată, a fost vorba de un proiect de câteva luni de zile, s-au băgat acei 800 de lei, iar eu habar n-am avut, iar la sfârşit de an declaraţia de avere are la bază FFZ-urile pe care le iei de la Finanţe. Nu am avut altceva  decât venitul soţiei şi al meu”, a menţionat Ion Călinoiu.

CONTESTĂ

Ion Călinoiu spune că va contesta decizia ANI. „Dacă 800 de lei, veniturile mele din afara activităţii de preşedinte, sunt acelea care conduc la realizarea a nu ştiu ce averi e de văzut. Evident, dacă e vorba de o sesizare ne ducem şi ne prezentăm motivaţia. Aveam pregătit şi un punct de vedere, dar nu mi l-a solicitat nimeni”, a declarat Călinoiu

RESTITUIRE

Ion Călinoiu nu intenţionează să înapoi banii respectivi, susţinând că a muncit pentru ei făcând parte dintr-o comisie în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic. „Dacă mi cere cineva îi dau înapoi, dar i-am luat prin muncă. În cadrul acelei comisii am organizat chiar şi la Prefectură o întâlnire cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi mediul de afaceri, precum şi alte întâlniri de acest gen, încât să întărim legătura dintre mediul de afaceri, autorităţile publice locale şi ISJ Gorj”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: