Accident de muncă la UM Sadu. A luat foc!

Incendiu cu victime marţi dimineaţa la Uzina Mecanică Sadu. O femeie de 47 de ani a luat foc de la brâu în sus, în timp ce încerca să golească un tambur încărcat cu compoziţie. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Sadu, după care a fost preluată de un elicopter SMURD și dusă la Spitalul de Arşi din capitală. Accidentul urmează să fie cercetat de conducerea unităţii.

Valeria Șamotă lucra de 29 de ani în secția Muniție și nimeni nu-și explică cum s-a produs explozia, cu atât mai mult cu cât lucrătoarea mai efectuase o astfel de operaţiune tot marţi dimineaţă. Potrivit conducerii UM Sadu, femeia a fost cuprinsă de flăcări de la brâu în sus, dar nu ar avea arsuri foarte grave. ”Un incendiu într-un spațiu, în timp ce se efectua golirea tamburului cu tubulețele încărcate cu compoziție, se presupune că s-au lichefiat tubulețele, nu știm, deocamdată este în cercetare, și a apărut o flacără, flacăra a surprins-o pe lucrătoare. Când am ajuns eu acolo, era conştientă, mergea pe picioarele dumneaei, chiar voia să meargă la dispensar, pe faţă şi piept avea fum negru, iar pe mâini și pe spate avea ceva arsuri”, a spus Nicolae Dijmărescu, directorul Uzinei Mecanice Sadu.
O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a ajuns imediat la fața locului, însă nefiind vorba de un accident mortal, de cercetarea evenimentului se va ocupa conducerea UM Sadu. ”Este vorba de un confecţioner produse pirotehnice, femeie în vârstă de 47 de ani. Femeia a fost transportată la Spitalul Bumbești Jiu şi am înţeles că ulterior la București. Noi suntem permanent în legătură cu conducerea, nu cercetăm noi, cercetează unitatea nefiind vorba de un accident mortal”, a spus George Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Femeia are acasă doi copii minori în îngrijire.

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: