Accident mortal la termo Rovinari. S-a prăbuşit 18 metri în gol!

Primele zile de lucru din 2013 au adus cu ele şi primul accident mortal de muncă produs la Termocentrala Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Un angajat de la o firmă care lucrează în cadrul termocentralei şi-a pierdut ieri viaţa, fiind ultimul dintr-o listă mai lungă cu muncitori care au decedat în condiţii asemănătoare pe parcursul lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de producere a energiei electrice. Bărbatul care a decedat avea 28 de ani şi lucra pentru o firmă din Braşov, el fiind de loc din Urdari-Gorj. Acesta a căzut de la înălţime, nici un ajutor medical nemaifiindu-i de folos după ce a plonjat în gol de la cota 92. El a căzut 18 metri în gol şi s-a oprit pe o pasarelă situată la cota respectivă, moartea lui producându-se pe loc.

Şeful ITM Gorj, George Romanescu, a precizat, în urma primelor verificări făcute la faţa locului, că dacă zona în care îşi desfăşura activitatea muncitorul decedat era amenajată corespunzător accidentul nu ar fi avut loc. Primii martori audiaţi de inspectorii de muncă au spus că bărbatul ar fi călcat pe o tablă care nu era prinsă corespunzător şi pe care a alunecat. Tabla respectivă reprezenta o improvizaţie făcută de muncitori pentru a scurta un traseu pe care aceştia îl au de parcurs la cota 92. Conform lui Romanescu, bărbatul purta echipament de protecţie, bocanci şi salopetă, dar nu se ştie dacă avea şi centură de siguranţă, care i-ar fi fost oricum inutilă atâta timp cât el se afla în mişcare.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru a fi efectuată necropsia, medicii legişti urmând să stabilească vineri cauzele exacte ale decesului. Şeful ITM Gorj a precizat că măsurile ce vor fi luate la finalul anchetei vor fi dintre cele mai dure pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, anual murind una-două persoane în astfel de accidente.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: