Șoferul care a omorât un om în Bărbăteşti, de negăsit

Bărbatul care și-a pierdut viața în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost accidentat mortal de un șofer care a fugit de la locul evenimentului rutier, va fi înmormântat azi în localitatea sa natală, la Socu, în comuna Bărbătești, rudele acestuia fiind revoltate că cel care i-a curmat viața este în continuare liber. Oamenii sperau să îl vadă pe acesta deja după gratii, asta în condițiile în care polițiștii fac o serie de filtre și cercetări în zonă, și ei dorind să dea cât mai repede de urma fugarului.

Din păcate, singurul martor ocular care ar fi putut să le fie de folos, soția celui decedat, nu le poate furniza prea multe informații, ea dând vina pe întuneric, în timp ce localnicii susțin că, de fapt, nu vedea prea bine din cauza sticlei de vin pe care o avea în mână.

Dan Cojocaru avea 40 de ani și trăia în concubinaj cu Carmen Safta. Casa în care locuiau cei doi e pe un deal, unde energia electrică nu există, așa că amândoi coborau în sat la niște vecini pentru a se uita și ei la televizor. „După ce ne-am uitat la știri seara, la alea de 7.00, am mai stat un pic la vecini și apoi am dat să plecăm spre casă. Eu am luat-o înainte, iar el venea după mine după vreo zece metri. Mi-am luat ciomăgelul și am plecat ușor spre casă, iar la un moment dat am auzit o bufnitură puternică. Când m-am întors și m-am dus la el, l-am găsit întins pe mijlocul drumului, avea sânge sub el și mi-a spus doar să am grijă de mine, să fiu cuminte. Au venit apoi niște vecini, au sunat la Salvare și l-au luat să-l ducă la spital. Nu am apucat să văd mașina de care era că eu noaptea nu văd prea bine și m-am și pierdut cu firea. Știu doar că nu s-a dus spre Bărbătești, ci a urcat în sat, în Socu, dar nu știu dacă era mică sau mare, roșie sau neagră”, spune Safta.

Vecinii acesteia nu cred însă că femeia a ajuns imediat la locul accidentului pentru că, de fapt, un tânăr care locuiește în sat, la ulița principală, a fost strigat la poartă de un alt șofer, care a observat că Dan Cojocaru era întins pe șosea și avea nevoie de ajutor. „Concubina asta a lui nu avea cum să fie acolo ea prima pentru că băiatul meu a fost primul. Mi-a și spus că el când a ajuns la vecinul care era rănit ea cobora de pe deal și avea o sticlă de vin în mână. La noi a strigat un alt șofer, iar băiatul meu s-a dus cu omul acesta și au sunat la 112, după care a venit Salvarea și l-a dus pe Dan la spital. Băiatul meu l-a văzut în viață și chiar nu mă credea apoi când i-am spus că Dan e mort și că nu se mai poate face nimic pentru el. Probabil că dacă era ajutat mai din timp ar mai fi trăit”, spune o localnică.

Polițiștii fac cercetări intense în zonă pentru a da de urma șoferului fugar. Aceștia au organizat inclusiv filtre și au discutat cu șoferii despre cele întâmplate, dar, până aseară, cel care l-a accidentat pe Dan Cojocaru și l-a lăsat să agonizeze pe șosea era în continuare de negăsit. Rudele speră ca măcar azi să fie prins individul respectiv, mai ales că ele îl vor conduce pe cel decedat pe ultimul drum. Moartea lui Cojocaru s-a produs după ce bărbatul a fost târât zeci de metri pe capota unui autoturism, culmea fiind că pe carosabil nu au rămas urme de frână, din cauza ploii, dar nici resturi care să provină de la mașina respectivă.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: