Acordarea noilor tranşe de vechime din CEO, necunoscută

Noul Contract colectiv de muncă stabileşte noi tranşe de acordare a sporului de vechime, însă nu spune şi de când vor fi aplicate. Mai mult, oamenii vor primi aceleaşi procente, iar cei de la Sucursala Craiova vor beneficia de sporul pentru condiţiile normale. Dar care procent, cel vechi sau cel nou??!

Făcând comparaţie între sporul salariaţilor societăţii care îşi desfăşoară activitatea în condiţii speciale sau deosebite de muncă şi al celor ce lucrează în condiţii normale, observăm că diferenţa este aproape inexistentă.

Aşadar, cei care lucrează în condiţii deosebite sunt plătiţi astfel: 11% din salariul de bază pentru o vechime cuprinsă între 1 şi 3 ani, 12% la o vechime de 3-5 ani, 15% la 5-8 ani, 18% la 8-11 ani, 20% pentru o vechime de 11-15 ani şi 25% pentru mai mult de 15 ani de muncă. Aceleaşi procente sunt aplicate şi în cazul condiţiilor de muncă normale: 11% pentru 1-3 ani, 12% 3-5 ani, 15% 5-10 ani, 18% pentru 10-15 de ani vechime, 21% pentru 15-20 de ani şi 25% pentru o vechime de peste 20 de ani.

Referitor la acest spor, se mai adaugă un articol prin care salariaţii de la Craiova vor primi aceleaşi procente, iar ceilalţi vor rămâne cu vechile tranşe de vechime: „Pentru anul 2013, salariaţii societăţii vor beneficia de transele de vechime negociate anterior prin contractele individuale de muncă,  iar  salariaţii ce desfăşoară activitate la Sucursala Electrocentrale Craiova vor fi încadraţi in transa II de vechime (condiţii normale - n.red)“.

Practic, nu se specifică de când vor fi aplicate tranşele negociate acum şi prezentate mai sus.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: