ACS Târgu Jiu a „aruncat prosopul”, nu mai joacă în play-off

Calificată pe plan sportiv după rezultatele din Grupa Albastră,  ACS Târgu Jiu a cerut să nu mai joace în play-off, pentru locurile 9 – 16. Pentru ca echipa să nu facă doar figuraţie în meciurile din play-off, conducerea clubului a solicitat să joace în play-aut, pentru locurile 17 – 21.

Echipa locală de baschet obţinuse în urma unor meciuri foarte frumoase o calificare în play-off-ul Campionatului Naţional de Baschet, locurile 9-16, care ar fi permis ca echipa să evolueze din sezonul viitor în eşalonul doi al baschetului românesc. Cum majoritatea jucătorilor buni au plecat, după încheierea meciurilor din Grupa Albastră, şi clubul nu avea bani pentru a evolua în play-off, s-a solicitat federaţiei înscrierea la un nivel inferior, fiind cedat locul din play-off.

„În momentul de faţă echipa există, ca entitate sportivă, este înscrisă în Campionatul Naţional de Baschet masculin, însă nu vom mai putea performa la nivelul play-offului, locurile 9 – 16, pentru că efectiv nu mai avem cu cine juca. De când s-a încheiat sezonul nu am mai avut nici un antrenament, situaţia financiară nu s-a rezolvat, se ştie că era una dezastruoasă, care nu ne-ar fi permis să ducem sezonul acesta până la final”, a explicat situaţia antrenorul echipei ACS Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, care a spus şi motivele pentru care ACS nu poate juca în play-off: „Cu toate că am primit un mic ajutor financiar din partea unei companii şi a directorului acesteia, care este mare iubitor de sport, nu am putut să ne mai păstrăm jucătorii şi să ducem sezonul până la capăt. Astfel că s-a trimis o cerere la Federaţia Română de baschet prin care s-a solicitat să evoluăm în play-out-ul competiţiei, respectiv pentru poziţiile 17 – 21”.

Mai grav e faptul că, indiferent dacă va juca sau nu la turneul play-aut, ACS Târgu Jiu nu va mai fi înscrisă în campionatul viitor, după cum prevăd regulamentele FRB. „Nu vom putea juca nici în eşalonul trei, şi nu vom mai începe sezonul viitor. Pentru că prevederea regulamentară era foarte clară, dacă refuzi promovarea către un eşalon superior nu mai ai drept de înscriere în sezonul următor. Deci acesta e cam finalul poveştii ACS”, a mai adăugat Alionescu.

Sportiv, ACS Târgu Jiu ar fi putut reuşi o promovare în eşalonul doi al baschetului românesc din sezonul viitor. Singura condiţie era să joace meciurile din play-off, pentru locurile 9 – 16.

În condiţiile în care echipa s-ar fi calificat direct în play-aut, din sezonul viitor putea juca în eşalonul trei. Dar acum, după ce a refuzat prezenţa în competiţia superioară, nu mai există şanse ca ACS Târgu Jiu să mai existe din vară.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: