Specialişti la alergare pe şosea, de când nu mai au acces în stadion

Atleţii clubului Pandurii Târgu Jiu s-au întors cu cinci medalii de la Campionatul Național de Alergare pe șosea,10 kilometri. Alergarea pe şosea e proba lor favorită de când sportivii CS Pandurii nu mai au acces pe pista stadionului, de aproximativ cinci ani acesta aflându-se în lucrări de modernizare, a căror finalizare se tot amână.

Competiţia care a avut loc duminică, la Bucureşti, fiind organizată de către Asociatia Club Sportiv “Constantina Diță”, împreună cu Federația Română de Atletism, a fost rezervată seniorilor, tineretului și juniorilor 1, la masculin și feminin, individual și pe echipe.

La întrecere au participat, în total, 98 de sportivi de la cluburi din întreaga țară, printre care şi atleţii clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, pregătiţi de antrenorii Viorica Dima, Ion Bură şi Ionuţ Bură.  Cum atleţii de la Pandurii se pregătesc de regulă  pe şosea, nu le-a fost greu să se impună la toate categoriile la care au intrat în concurs. Din anul 2014, de când Stadionul Municipal a intrat în lucrări de modernizare, atleţii nu mai au parte de o pistă de atletism pentru pregătire. Dar de mai bine de patru ani, de când lucrările la noul stadion sunt tergiversate şi amânate, atleţii nu au întrerupt deloc seria de medalii la concursurile naţionale.

Sportivii antrenorilor Bură şi Dima au câştigat două medalii la individiual şi trei în competiţiile pe echipe ale concursului naţional de la Bucureşti. Astfel, Adrian Garcea a devenit campion național  de tineret la individual, câştigând medalia de aur, iar Alina Butnariu a scos cel de-al treilea timp în întrecerea de la tineret, intrând în posesia medaliei de bronz la individual tineret. Ea a mai intrat în posesia unei medalii de aur cu echipa de fete, care a fost campioană naţională a probei de tineret. Din echipa campioană au mai făcut parte, alături de Alina Butnariu, Mihaela Cioveie şi Mihaela Cepoi. Aceiași echipă de fete a câștigat și medalia de bronz în competiția rezervată senioarelor.

Cu o medalie de aur s-a întors şi echipa de juniori a CS Pandurii care a devenit campioană naţională a probei în 2019 avându-i în componenţă pe Cristi Brujan, Eduard Eremia şi Ionuț Bîca.

Fiecare echipă a fost formată din patru atleți, din care au punctat doar trei, în ordinea sosirii în clasamentul general. Primele trei locuri, la individual masculin și feminin și echipe masculin și feminin, au fost  premiate de către Federația Română de Atletism cu medalii, diplome şi tricouri de campion național.

La seniori individual, la ediţia din acest an a Campionatul Național de Alergare pe șosea, 10 kilometri, s-au impus Roxana Bîrcă de la CSA Steaua București, la feminin, și Nicolae Soare de la CS Știința Bacău, la masculin. Campioana de la feminin a terminat cursa cu timpul de 32:15.00, iar câştigătorul de la masculin a trecut linia de la finish după 29:07.00 minute.

Campionatul Național de Alergare 10 km a fost și cursă de selecție pentru constituirea lotului național, criteriul de selecție pentru Concursul Balcanic de 10 km şosea și a fost o cursă care oferă posibilitatea câștigării punctelor în Word Ranking (fiind cursă oficială AIMS), ce reprezintă unul din criteriile de calificare la proba de 10.000m, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism de la Doha din 2019.

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: