ACS Viitorul a revenit pe locurile de play-off

ACS Viitorul Târgu Jiu a revenit pe locurile de play-off după o victorie cu 2-0 obținută pe terenul Ripensiei, sâmbătă, în etapa a 19-a a Ligii 2. Timișorenii au jucat destul de slab şi rămân fără victorie în 2021, după ce în precedentele trei jocuri obținuseră remize contra altor echipe care luptă pentru play-off, Rapid, Csikszereda și Călărași.

Meciul disputat pe stadionul Electrica din Timişoara nu a fost deloc spectaculos, oaspeţii beneficiind din nou de un penalti care i-a ajutat să deschidă scorul. La o fază nu foarte periculoasă, sârbul Nenad Lalic i-a dat peste picioare lui Paraschiv şi s-a acordat imediat penalty, iar Alin Țegle a marcat de la punctul cu var în minutul 29. Timișorenii au avut două faze în care puteau egala dar echipa lui Flavius Stoican a fost cea care a punctat din nou pe tabelă.  Fără Stoican pe bancă, dar nici alți patru jucători, depistaţi pozitivi la coronavirus cu o zi înainte de meci, ACS Viitorul a dominat în multe momente ale jocului, cum a fost în minutul 61, când Vlad Prejmerean a marcat cu un șut plasat, direct la vinclu, după o acțiune personală. În minutul 87, gazdele au avut o fază frumoasă, când șutul lui Piftor a fost deviat în bara transversală.

După meci, antrenorul Cosmin Petruescu a admis că Ripensia nu a fost deloc la cel mai bun nivel al său şi că elevii săi au avut erori care au costat echipa. Antrenorul Ripensiei a analizat și aspectul pregătirii fizice, deoarece elevii săi nu au mai arătat vigoarea din jocurile precedente.

Înaintea jocurilor de sâmbătă, în care a intrat pe teren și ACS Viitorul, echipa ocupa locul 8, cu 28 de puncte, la egalitate cu alte patru echipa din fața sa, Petrolul, Dunărea Călărași și Farul, după această victorie urcând din nou între primele şase, acum fiind la egalitate de puncte cu FCU Craiova, Farul şi Dunărea Călăraşi. Etapa viitoare echipa lui Stoican va juca la Târgu Jiu cu o altă candidată la un loc în play-off, FK Csikszereda.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: