ACS Viitorul, acuzată că nu respectă protocolul medical

Antrenorul Flavius Stoican și patru jucători din lot au fost depistaţi pozitivi cu coronavirus, cu o zi înaintea meciului cu Ripensia Timişoara. În aceste condiţii, în care au infectări în lot, jucătorii lui Flavius Stoican sunt acuzaţi de nerespectarea protocolului medical la Timişoara.

ACS Viitorul Târgu Jiu s-a impus cu 2-0 pe terenul Ripensiei, dar oaspeţii au fost acuzaţi după meci de nerespectarea protocolului medical.

Problema, sesizată de liga2.ro, a fost  că în tribună rezervele care au luat loc lângă mesei presei au dat dovadă că nu țin cont de protocolul sanitar impus de FRF, cu câteva excepții, majoritatea jucătorilor punând masca doar de formă.

„Marea ”bulină neagră” pentru ACS  Viitorul a fost faptul că rezervele lor au respectat doar distanțarea în tribune. Masca era ori absentă, ori ținută la mișto, pe bărbie, de majoritatea jucătorilor de rezervă. Cu câteva excepții, cum a fost și cea a timișoreanului Darius Buia, care avea mască ”cioc”, una cu un grad mai ridicat de protecție. Deși atât presa, aflată chiar lângă jucători, dar și observatorul de joc Cristian Petropulos, le-au atras atenția că țină măștile pe gură și nas, majoritatea au ignorat acest aspect. Lucru grav în condițiile în care echipa are cazuri pozitive, iar Timișoara e în carantină de șase zile”, a informat liga2.ro, care a publicat şi fotografii cu jucătorii în cauză.

Directorul sportiv Radu Marghidan a preferat să ”dribleze” întrebarea despre jucătorii săi, cu masca purtată pe bărbie, a mai informat sursa citată: „Poate s-a întâmplat într-un moment în care ieșeau la încălzire sau, nu știu, s-au schimbat. Dar în niciun caz! Se respectă protocolul medical, atât în meciurile de acasă, cât și din deplasare. Nu avem probleme din acest punct de vedere”.

Momentul surprins în fotografie de liga 2.ro este din prima repriză, iar jurnaliştii care le-au stat alături jucătorilor au precizat că situația a fost la fel tot meciul, nefiind vorba de o plecare ”în bloc” la încălzire. Aceştia l-au taxat şi pe jucătorul gazdelor, Mihai Ene, care nu purta mască, deși este tocmai unul dinte ripensiștii care nu au avut până acum COVID-19, în prima parte a sezonului.

Vizualizări: 460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: