ACS Viitorul Târgu Jiu, cu gândul la sezonul viitor

Patru locuri mai sunt libere pentru play-off-ul Ligii 2 din acest sezon pentru că doar două sunt deja ocupate. Dintre celelalte patru locuri, două sunt deja ca şi ocupate de formaţiile cu cele mai mari şanse matematice de calificare, dar pentru celelalte două se bat mai multe echipe care, matematic, mai au o mică şansă, la fel ca şi ACS Viitorul.

Campionatul Ligii 2 este în vacanță în această perioadă, majoritatea echipelor urmând să-și reia antrenamentele pentru pregătirea părții secunde a sezonului începând cu 10 ianuarie 2022. Tot atunci se reuneşte şi ACS Viitorul Târgu Jiu, formaţie care nu mai are ca obiectiv play-off-ul în acest sezon, fiind aproape imposibil să se mai califice, deşi, matematic, nu este în afara şanselor. Doar trei etape au mai rămas de disputat din sezonul regulat, iar planurile cluburilor pentru viitor țin cont mai ales de ceea ce va urma apoi pentru ele.

ACS Viitorul nu pare să se întărească pentru o calificare în play-off ci mai curând pentru viitorul sezon, perfectând deocamdată doar transferul unui tânăr de 20 de ani.

În ceea ce priveşte calificarea, doar cine se clasează la final în primele șase poziții merge în play-off, se va lupta pentru promovare, iar restul formațiilor vor fi separate, în funcție de locurile ocupate, în două serii de play-out, unde obiectivul va fi menținerea în acest eșalon fotbalistic.

Matematic, 13 formații clasate pe locurile 3-15, au șanse să prindă o poziție în Top 6, în grupa de promovare, însă unele doar teoretic, fiindcă practic le va fi greu să împlinească acest lucru. Pe lângă Petrolul și FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Concordia Chiajna sunt desprinse și ele în clasament și mai au nevoie doar de o victorie în ultimele trei etape pentru a fi sigure de prezența în play-off.

Chiar și fără victoria aceasta, șansele de a se menține în primele șase tot rămân mari în timp ce pentru ACS Viitorul, forma'ie clasat[ pe locul 15, este nevoie de trei victorii pentru a fi 100% sigură de accederea în Top 6.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: