ACS Viitorul Târgu Jiu, fără victorie de patru etape

ACS Viitorul Târgu Jiu nu a reuşit să câştige nici un joc din ultimele patru meciuri disputate după plecarea echipei de pe stadionul de la Severin. Terenul de la Târgu Jiu nu le-a purtat până acum noroc elevilor lui Cristian Lupuţ, care au plecat din nou la Oradea după meciul cu Csikszereda să pregătească acolo următoarea partidă din campionat.

Cu exact patru etape în urmă, ACS Viitorul se afla în apropierea podiumului Ligii 2, dar acum, după patru jocuri fără victorie a ajuns la trei puncte de zona retrogradării. Echipa antrenată de Cristian Lupuţ, care venea după trei înfrângeri consecutive, n-a reuşit, sâmbătă, în etapa a 18-a, să câştige nici meciul de pe teren propriu, cu nou-promovata FK Csikszereda (scor 1-1), echipă aflată în zona roşie a clasamentului înaintea acestui meci.

Deşi au deschis scorul prin Vasile Pop, în minutul 23, cu un şut la firul ierbii de la 20 de metri, gazdele au făcut o repriză destul de modestă, fiind dominaţi de ciucani, care şi-au creat multe ocazii. Normal, după demonstraţia de forţe de pe teren, Csikszereda a reuşit să egaleze, în minutul 54, prin nou-intratul Romaric Logon, al cărui şut, slab, din 8 metri, s-a scurs printre picioarele portarului Iulian Anca-Trip.

Antrenorul gazdelor, Cristian Lupuţ, a recunoscut superioritatea oaspeţilor şi a pus jocul mai slab al elevilor săi pe seama oboselii: „Din punctul meu de vedere, am început meciul foarte prost, chiar dacă am avut acea ocazie imensă a lui Astafei, din primul minut. Una peste alta, am întâlnit o echipă foarte bine organizată, arţăgoasă, care s-a agăţat de orice balon. Eu îmi felicit jucătorii pentru dăruire, dar am fost mereu în timpul doi, poate din cauza oboselii. Am jucat din foarte multe atingeri, conduceri de mingi neinspiate, decizii luate prost. Până la urmă, e un punct câştigat. Rezultatul e echitabil”.

Cu patru puncte obţinute în ultimele două etape, echipa oaspete, antrenată de Valeriu Suciu a urcat deasupra liniei care asigură menţinerea în Liga 2, fiind pe locul 15, cu 20 de puncte. ”Din punctul meu de vedere, am pierdut două puncte, două puncte foarte mari, chiar dacă Viitorul a deschis scorul şi în primul minut a avut o ocazie foarte mare. A fost un meci deschis, pe contre, dar noi am avut mult mai multe oportuniţăti. Puteam mai mult, dar trebuie să fim mai altruişti. E un campionat de uzură, în care poţi pierde, dar şi câştiga oriunde.”, a declarat Suciu după joc.

ACS Viitorul a plecat după meci din nou la Oradea unde va pregăti următorul joc din campionat. Etapa următoare ACS Viitorul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timişoara, cu Ripensia.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: