Actele căutate de poliţişti la Pandurii, făcute publice de Condescu

După ce miercuri Marin Condescu a fost prezent în capitală la o şedinţă a şefilor echipelor de fotbal, la Liga Profesionistă, ieri preşedintele de la Pandurii a revenit la Târgu Jiu şi a făcut publice actele pe care le-au căutat la sediu poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare şi pe care Laurenţiu Ciurel spune că nu le-a primit, deşi e managerul privat al Complexului Energetic Oltenia. Documentele au fost puse la dispoziţia jurnaliştilor, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului declarând că nu are nimic de ascuns.

Marin Condescu a organizat ieri la prânz o conferinţă de presă şi le-a arătat jurnaliştilor o serie de documente despre care Laurenţiu Ciurel spunea că nu i-au fost puse la dispoziţie. Astfel, „Raportul Administratorilor pe anul 2012”, „Raportul auditorului independent”, precum şi „Raport al comisiei de cenzori” au fost oferite în xerocopie jurnaliştilor pentru ca oricine să le poate citi şi publica dacă este interesat de aşa ceva. Pe lângă rapoartele respective, jurnaliştii au primit şi cifrele cu drepturile TV din sezonul 2013-2014, dar şi un fragment din interviul pe care Laurenţiu Ciurel l-a acordat în luna februarie către Gazeta de Sud, unde menţiona, printre altele, că „şi domnul Condescu şi ceilalţi ne raportează cum cheltuiesc banii”, interviu pe care anterior Ciurel nu l-a negat, dar a menţionat că la acea vreme avea relaţii bune cu Marin Condescu.

„Transparenţa noastră a fost totală”

Acum, preşedintele Clubului vine şi spune că nu are nimic de ascuns, cu atât mai mult faţă de Laurenţiu Ciurel, precizând că documentele puse la dispoziţia jurnaliştilor sunt şi în posesia tuturor membrilor Consiliului de Administraţie, CEO avându-l aici ca reprezentant pe directorul Termocentralei Rovinari, Ion Pisc, pe care Condescu l-a prezentat în continuare ca membru în forul decizional de la echipă. Ca urmare, hârtiile cu pricina ar fi trebuit să fie şi în posesia managerului privat de la CEO.  „Niciuna din acţiunile pe care clubul le-a făcut în 2012, în 2011 şi până în 2004 şi chiar mai în urmă, dacă doriţi, nu îmbracă o formă penală. În toţi aceşti ani am luat licenţa anual, iar administrativ şi financiar nu au fost probleme, iar pe 2012 clubul a încheiat anul cu un profit de peste 3 milioane de lei. Şi ca să fiu sigur că aceste documente ajung şi la domnul Ciurel am decis să le pun la dispoziţia dumneavoastră, fiindcă transparenţa din partea noastră a fost totală”, a declarat Condescu.

Fără bani de la CEO

După ce a spus că echipa e pe profit, nu pe pierderi, Marin Condescu a plusat în războiul pe care îl are cu Ciurel şi a reafirmat că, până la sfârşitul anului, Clubul nu va mai primi finanţare de la Complexul Energetic Oltenia, asta deşi managerul privat reafirmase miercuri că mare parte din activitatea celor de la Pandurii este finanţată din bani de la CEO şi aşa se va întâmpla şi pe mai departe. Chiar dacă Ciurel dă asigurări că CEO îşi va onora obligaţiile financiare, Condescu spune că producătorul de energie are ZERO lei în conturi şi că nu are de unde să mai vireze bani şi către fotbal, putând, eventual, să finanţeze pe mai departe baschetul şi handbalul.

În plus, liderul sindical susţine că Pandurii se va descurca de acum încolo cu banii pe care îi va încasa din drepturile de televizare a meciurilor, peste 3 milioane de euro, o eventuală calificare a echipei în grupele Europa League urmând să asigure alte câteva milioane de euro către club. „Din contractul cu televiziunile clubului îi revin 3.1 milioane de euro, bani suficienţi pentru a reuşi singuri, fără a mai face apel la finanţarea care vine din partea Complexului Energetic Oltenia, având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă unitatea. Nici nu vreau ca la un moment dat unii oameni neplătiţi de 3-4 luni să spună că sunt neplătiţi pentru că banii au ajuns la club”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu.

Condescu mizează pe o calificare mai departe în Europa League şi pentru a creşte cota de piaţă a jucătorilor pe care Pandurii îi poate vinde în străinătate, transferurile lui Vlad şi Maxim fiind exemplele cele mai bune de cum clubul a reuşit să facă rost de bani de pe urma unor jucători cărora le-a acordat încrederea de rigoare pentru a creşte în valoare şi a fi transferaţi pe sume de neimaginat la începutul venirii lor la Târgu Jiu. Acum la coadă aşteaptă Dan Nistor, un fotbalist care are oricând posibilitatea de a pleca de la Pandurii dacă i se iveşte o oportunitate ca lui Maxim, luna august putând să-i aducă şi acestuia surprize nesperate acum.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: