Cine a reușit să doboare propriul record național la scufundări. Ore întregi sub apă

Reușită pentru un sportiv din comuna Baia de Fier, care a doborât în acest week-end propriul record la scufundări, cu echipa. Este vorba de Dan Chiriac cel care atrage turiștii la Baia de Fier cu hamacele dintre stânci, loc unic în România. A stat ore întregi sub apă și a jucat șah. 

 Recordul mondial a fost stabilit de Robert Firu, membru în cadrul Clubului din Baia de Fier și instructor de scufundari în Craiova. Recordul de grup are participanți direcți din Baia de Fier.


 


Evenimentul s-a desfășurat la Water Park Craiova, acolo unde un grup format de șapte pasionați de sport, printre care s-au numărat și trei studenți ai facultăților de Educație Fizică și Sport din Târgu-Jiu și Craiova, alături de Dan Chiriac, au reușit să doboare propriul record național de scufundare în grup dar și individual.


”Personal am intrat în rândul scafandrilor autonomi în 1998 și sunt fericit că de-a lungul timpului am întâlnit oameni deosebiți care mi-au fost atât mentori, cât și colegi. În palmaresul actualei echipe avem trei recorduri naționale pentru cele mai lungi scufundări autonome în grup și individual cât și primul concurs de șah subacvatic. Cu rezultatele obținute acum am reușit să îmbunătățim timpul de activități continue sub apa, atingând 5 ore si 15 minute la grup, respectiv 9 ore si 25 minute la individual. Fiecare scufundare este o poveste și oricât de frumos este spusă … trebuie trăită”, povestește Dan Chiriac.


În timpul petrecut sub apă, scafandrii nu s-au plictisit deloc pentru că au desfășurat o serie de activități precum șah, joc de cărți, citit, concurs de cultură generală și alpinism.


”Ideea a fost dospită în anii trecuți. În încercarea de a promova activitățile subacvatice am convenit că trebuie să facem tot ce stă în puterea noastră pentru a veni în întâmpinarea celor interesați de „lumea albastră”, atât prin cursuri de inițiere și antrenament, cât și prin diferite acțiuni în ape închise sau deschise. De-a lungul întâlnirilor și discuțiilor în legătură cu activitățile subacvatice, ușor-ușor s-a cristalizat ideea definirii unor limite. Prin natura umană suntem dispuși să creăm limite și apoi să le depășim.  Activitățile actuale au fost inițiate sub umbrela Clubului Montan White Wolf din Baia de Fier, dar suntem deschiși la orice colaborare care poate aduce un plus de valoare muncii noastre”, a mai spus Dan Chiriac


Sportivul stabilit în Baia de Fier are planuri de viitor. ”Viitorul îl clădim noi. Așa că, luat pas cu pas, încercăm să aducem cât mai mulți tineri, în special, în această lume minunată a adâncurilor albastre.  Proiectele sunt în funcție de disponibilitățile tehnice și financiare, ceea ce ne condiționează temporal. Preferăm ca în locul planurilor să cream certitudini așa ca lăsăm o umbră de mister pe viitoarele acțiuni”. 

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: