Acţionarii de la Pandurii nu-l mai vor pe Golea. Şedinţă pentru revocare!

Marin Golea riscă să îşi piardă postul de administrator special al clubului de fotbal Pandurii. Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean, Consiliul Local Târgu Jiu şi Artego au cerut şi obţinut pentru joi, la ora 15.00, o Adunare Generală a membrilor asociaţi care are un singur punct pe ordinea de zi, în afară de „diverse”, şi anume: revocarea lui Golea!

Demersurile pentru schimbarea lui Golea s-au făcut fără mare tam-tam, la începutul acestei săptămâni, pe 7 mai, toţi cei patru membri asociaţi, cu excepţia Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, i-au trimis administratorului judiciar Emanoil Ciobanu o adresă prin care cere convocarea AGA pentru a-l revoca pe Golea şi a fi numită o altă persoană ca administrator special.

Emanoil Ciobanu a avut nevoie de 2 zile pentru a decide dacă va convoca sau nu şedinţa respectivă. Miercuri, 9 mai, toţi membrii asociaţi de la Pandurii au primit adresa prin care sunt convocaţi la şedinţa ce ar trebui să aibă loc joi la sediul Consiliul Judeţean Gorj. Niciunul dintre acţionari nu a vorbit până acum despre o eventuală soluţie de redresare a clubului, asta în condiţiile în care Marin Golea a făcut tot ce a depins de el pentru a evita falimentul echipei. Golea i-a învins însă primăvara aceasta pe acţionari în instanţă, când a reuşit să obţină o decizie judecătorească prin care membrii asociaţi sunt obligaţi să îi plătească 80.000 de lei pentru activitatea prestată la club. Cel mai mult probabil i-a înfuriat însă pe acţionari un alt proces deschis de Golea, cel prin care acesta cere ca judecătorii să oblige CEO, CJ Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi Artego să îşi plătească toate contribuţiile financiare la care s-au angajat până acum şi pe care nu le-au achitat. La cum au decurs lucrurile, asociaţii sunt pe cale să piardă şi acest proces, o asemenea decizie urmând să îi oblige să achite milioane de euro către Pandurii, un scenariu pe care aproape nimeni nu l-a luat în calcul la modul serios până acum!

 Condescu şi „grupul infracţional organizat”

Golea a avut până acum sprijinul USMO şi al lui Marin Condescu pentru a salva Pandurii de la faliment. Principalul creditor al clubului tocmai l-a notificat pe Emanoil Ciobanu despre faptul că trebuie să îl înscrie la masa credală cu încă aproape 170.000 de euro, conform hotărârilor judecătoreşti definitiva date de instanţe. Problema este însă alta, mult mai dură, pe care Condescu nu s-a sfiit să i-o transmită în scris, miercuri, lui Emanoil Ciobanu, pentru a-l avertiza că şedinţa de joi e una ilegală şi cu consecinţe penale pentru aproape toţi cei care îl vor pe Golea plecat de la Pandurii. Statutul clubului arată clar că orice membru asociat care nu îşi achită cotizaţia vreme de 3 luni este automat exclus din rândul acţionarilor. Este acelaşi argument cu care, în 2014, aceiaşi patru acţionari au încercat să dea USMO la o parte de la Pandurii, lucru pe care sindicatele miniere l-au demontat însă în instanţă. În plus, la începutul anului, Artego a anunţat singură că se retrage de la Pandurii, dar, cu toate acestea, acum este chemată să pună umărul la îndepărtarea lui Golea. „Convocarea AGA în baza Statutului CS Pandurii fără achitarea obligaţiilor financiare conform statutului este ilegală, nestatutară, iar atribuirea de calităţi false este de natură penală, cei patru semnatari ai adresei constituind un grup infracţional organizat. Cei patru membri, prin hotărârile luate, în perioada 2014 – oct. 2016, au prejudiciat Clubul CS Pandurii cu peste 10 milioane de euro, iar în octombrie 2016 a fost trecut în insolvenţă”, se arată în răspunsul pe care Condescu i l-a trimis administratorului judiciar.

Principalul creditor al clubului mai menţionează că nu poate fi prezent la şedinţa de joi întrucât este plecat din Târgu Jiu, făcând deplasarea cu echipa la Suceava, acolo unde Pandurii are meci. În plus, şi Marin Golea este plecat joi la Bucureşti, unde continuă demersurile pentru licenţierea echipei în vederea evoluţiei acesteia în viitoarea ediţie de campionat a Ligii a II-a.

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: