Acţiunea de deszăpezire, împiedicată de maşinile parcate

Zăpada din ultimele zile continuă să dea bătăi de cap angajaţilor primăriei. În anumite cartiere din municipiu utilajele de deszăpezire nu pot pătrunde din cauza maşinilor care rămân parcate zi şi noapte pe străzi şi trotuare. Tone de material antiderapant şi clorură de calciu au fost folosite în doar câteva zile pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil.

Peste 200 de angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu lucrează 24 din 24 de ore la deszăpezirea carosabilului şi a trotuarelor. Cu toate acestea, ninsorile abundente căzute în ultimele zile au făcut ca în anumite zone ale municipiului să se circule destul de anevoios în acest week-end. „În anumite cartiere utilajele de deszăpezire pătrund foarte greu din cauza maşinilor care sunt parcate atât pe străzi cât şi pe trotuare. Nici măcar noaptea nu se poate acţiona deoarece foarte multe autoturisme rămân parcate mai multe zile. Este vorba de strada Siretului, zona Zona Cinematografului Victoria şi a Direcţiei de Finanţe, strada Corneliu Copos şi strada 1 Decembrie, zona Pieţei 9 Mai”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

400 de tone de material antiderapant în câteva zile

Pentru deszăpezirea oraşului se acţionează, zilnic, cu 5 maşini care împrăştie material antiderapant, 8 utilaje cu lamă, 4 buldozere pentru încărcatul zăpezii, două bascule şi două tractoare cu remorcă. În câteva zile, din cele 1000 de tone de material antiderapant, cu care se aprovizionase municipalitatea, s-au consumat aproximativ 400 de tone. Pentru zona centru s-au folosit, până în prezent, 10 tone de clorură de calciu, în stocul Primăriei mai existând circa 90 de tone. „Mai avem un stoc de 3000 tone de nisip, de rezervă, la Staţia de Asfaltare. Dacă ninsorile vor continua şi iarna se va prelungi vom fi nevoiţi să folosim nisipul pe care îl avem rezervă. În momentul de faţă situaţia este sub control. Se acţionează 24 din 24 de ore. Angajaţii de la Salubritate lucrează, în trei schimburi, începând cu ora 2,00. Pe lângă cei 95 de angajaţi care acţionează pe comandamentul de deszăpezire, au fost imobilizaţi încă 110 angajaţi de la pieţe, spaţii verzi şi parcuri”, a mai precizat Alexandru Zaharia. Autorităţile fac apel la populaţie să-şi cureţe zăpada din faţa porţilor sau din faţa magazinelor.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: