Activitatea Carierei Husnicioara, la un sfert din capacitate. Reacție! 

Conducerea CE Oltenia vrea să restrângă activitatea Carierei Husnicioara. Sindicaliștilor din zonă nu le vine să creadă o astfel de ipoteză. Spun că 25% este capacitatea la care trebuie să rămână o carieră când este trecută în conservare.

Cariera mehedințeană trece prin momente dificile după ce principalul beneficiar, Termocentrala Halânga din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) de la Drobeta Tr. Severin, și-a închis porțile. Angajații au stat anul trecut 4 luni în șomaj tehnic, neavând unde să dea cărbune. Activitatea a fost reluată în forță în toamnă, atunci când cariera a început livrările la Termo Turceni, dar și pentru Colterm Timișoara, cu care CE Oltenia a încheiat un contract. UMC Husnicioara era programată anul acesta pentru închidere, dar se pare că cei de la CE Oltenia vor să-i reducă activitatea la un sfert, nu să o închidă. „Vom lua în calcul o restrângere de activitate la Husnicioara. Anul acesta, din păcate, și anul următor va merge undeva la 20-25% din capacitatea sa. Nu e o oprire a activității, dar mergem pe restrângere”, a declarat managerul CE Oltenia, Sorin Boza, la TV Sud.

„Este exclus!”

Liderii de sindicat din zonă nici nu vor să audă de așa ceva. Spun că o astfel de decizie nu poate fi luată fără o consultare în prealabil cu sindicatele. Liderul sindical Paul Constantinescu a cerut o întrevedere cu directorul Sorinel Boza, pentru a discuta referitor la acest plan, care ar putea avea loc la finele săptămânii viitoare. „Din punctul meu de vedere este exclus să reduci capacitatea unei cariere la 25%. Înseamnă, practic, pază și serviciile, apă și celelalte. Afirmații de genul acesta ne arată încă o dată că domnul director ori n-a făcut declarația asta, ori efectiv s-a grăbit. Altfel nu pot să-mi imaginez de ce a făcut declarația. Nu am o explicație logică. Nu poți să spui că lași la 25%. La conservare lași 25%. Până la urmă avem o producție pe fiecare lună. Și pe august, și pe iunie, iar producția asta cu ce o dai? Cu 25% din personal?”, a declarat Paul Constantinescu, lider sindical la Cariera Husnicioara.

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: