Activitatea la UEF Motru, suspendată până în aprilie

Uzina de Execuţie Foraje (UEF) Motru este aproape de a intra în colaps. Directorul unităţii, Ilie Petrescu a declarat ieri că în prezent întreaga activitate este suspendată şi din cauza lipsei de lucrări dar şi din cauza bugetului subdimensionat. Petrescu se întâlneşte astăzi cu şeful Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), principalul acţionar al uzinei din Motru.

Lucrurile par să meargă din rău în mai rău la Uzina de Execuție Foraje din Motru. Directorul Ilie Petrescu a precizat că activitatea uzinei va fi suspendată cel târziu până în luna aprilie a acestui an, motivând că salariații nu au ce să muncescă. În plus, bugetul unității a scăzut considerabil de când fostul director Ion Cojocaru a câștigat în instanță aproape două miliarde de lei vechi. ”Situația s-a agravat de când am plătit acei bani, nu avem nici lucrări în această perioadă de timp, în plus mai este și acest ger care nu ne lasă să facem nimic. S-a suspendat tot ce reprezintă activitate pe februarie și martie”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.

Petrescu a menţionat şi faptul că mare parte din salariaţii uzinei vor sta în întrerupere de activitate şi primi doar 75% din drepturile salariale. ”O parte din angajați sunt în concediu de odihnă până la reluarea activităţii, 45 la număr şi 43 sunt de săptămâna asta în întrerupere de activitate”, a adăugat Petrescu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: