Actorul Ionuţ Stoica a devenit cetăţean de onoare la Târgu Jiu

Actorul Ionuţ Stoica a devenit de ieri cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. El a lipsit de la şedinţa de Consiliu Local, la fel ca şi unul dintre cei care a susţinut propunerea de recunoaştere a meritelor artistului, ambele absenţe fiind "motivate".

Consilierii locali au votat ieri după-amiază o propunere făcută de Adrian Tudor şi Alin Rădulescu, ultimul nereuşind să ajungă la şedinţă pentru a-şi susţine proiectul. Cei doi iniţiatori au considerat că autorităţile locale au datoria de a recunoaşte meritele artistului de la Teatrul Elvira Godeanu, teatru aflat în subordinea Consiliului Local şi al Primăriei Târgu Jiu. Succesul avut de filmul "Poliţist. Adjectiv" a fost cel care i-a determinat pe consilieri să îi ofere lui Stoica titlul de cetăţean de onoare, el jucând unul dintre rolurile importante din pelicula regizată de Corneliu Porumboiu.

Stoica nu a putut fi prezent la şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia s-a luat decizia respectivă, el fiind reprezentat acolo de Marian Negrescu, directorul teatrului din Târgu Jiu. El a explicat că proaspătul cetăţean de onoare este plecat din oraş, fiind la filmări cu regizorul Cristi Puiu, unde joacă un nou rol în viitorul film al acestuia. Stoica revine la Târgu Jiu cel mai probabil miercuri, când ar urma să apară într-o conferinţă de presă alături de primarul Florin Cârciumaru. Artistul ne-a precizat că pentru el este o surpriză aprecierea rezultatelor profesionale pe care le-a avut peste an, mai multe urmând să fie rostite mâine.

Un film premiat

"Poliţist. Adjectiv", reprezintă propunerea României la Oscarul american de anul viitor, la categoria filme străine, săptămâna aceasta ţara noastră urmând să afle dacă pelicula este nominalizată şi pentru Globul de Aur. Filmul a fost deja nominalizat în lista celor care intră la propunerile pentru premiul respectiv, festivalul de la Cannes fiind rampa de lansare internaţională pentru pelicula lui Porumboiu. Ionuţ Stoica joacă rolul unui poliţist, alături de Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov, pentru un actor de provincie prezenţa pe scena de la Cannes fiind un eveniment extraordinar. "Filmul acesta mi-a schimbat viaţa. E un lucru la care nu mă aşteptam acum un an, când am făcut înregistrările. După succesul de la Cannes au venit festivalurile din România, dar şi din alte ţări, unde premiile au fost numeroase. Pentru mine viaţa nu mai e deloc aceiaşi. Am jucat deja un rol într-o reclamă şi, de curând, am fost selectat pentru ultima producţie a lui Cristi Puiu, ceea ce, iarăşi, nu e un lucru lipsit de importanţă", spune Stoica.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: