CE Oltenia, bun de plată pentru poluare

Complexul Energetic Oltenia a încercat să anuleze în instanță o amendă primită pentru poluare. În urmă cu un an, societatea a fost sancţionată de către comisarii de mediu pentru poluare atmosferică cu pulberi.

Amenda de 50.000 de lei a fost contestată în instanță. CE Oltenia a pierdut, în primă instanță, procesul. „Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petenta Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Central, cu sediul procesual ales la reprezentantul Comisariatul Judeţean Gorj, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GNM nr 03146 din data de 08.04.2020. Menţine procesul-verbal de contravenţie seria GNM nr 03146 din data de 08.04.2020 emis de intimată ca fiind legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței din 13 aprilie a Judecătoriei Târgu Jiu.

În zilele de 5 şi 6 aprilie 2020, din cauza de vântului puternic, în zona localităţii Turceni, s-a înregistrat o poluare atmosferică cu pulberi provenite de la depozitul de zgură şi cenuşă al Termocentralei Turceni. „Prezenţi la faţa locului, în ambele zile, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Gorj al Gărzii Naționale de Mediu au constatat faptul ca operatorul economic nu a respectat prevederile referitoare la protecţia atmosferei”, a transmis Garda Națională de Mediu.

În consecinţă, CE Oltenia s-a ales cu amendă, fiind dispuse totodată măsuri urgente pentru atenuarea fenomenului generat de condiţiile meteo deosebite.

Vizualizări: 2,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: