Protest în lanțuri împotriva CE Oltenia

Mai mulți activiști de mediu de la Greenpeace s-au legat marți cu lanțuri în fața Ministerului Energiei, în semn de protest cu privire la ajutorul de 241 de milioane de euro dat în acest an Complexului Energetic Oltenia.

Cei șapte activiști Greenpeace au format o blocadă în fața Ministerului Energiei, afișând bannere cu mesajele „Oamenii au viitor, cărbunele nu” și „Energie regenerabilă, nu cărbune”. 

“România se numără printre puținele țări din Europa care nu au anunțat o dată clară pentru renunțarea la cărbune, nu are un plan realist pentru eliminarea acestui combustibil fosil din mixul energetic național și nici pentru înlocuirea acestuia cu noi capacități de energie regenerabilă. De asemenea, România este una din țările U.E. cele mai afectate de schimbările climatice. Avertizările meteorologice cod roșu cresc exponențial de la an la an în România și vizează valuri de căldură, inundații, averse, intensificări ale vântului, temperaturi extreme etc.Tocmai acest lucru a fost ignorat de Guvernul României care, pe 31 martie a decis să acorde ilegal Complexului Energetic Oltenia un grant de 241,4 milioane euro, pentru plata certificatelor de emisii”, au transmis ecologiștii.

"Banii ar trebui să meargă pentru o dezvoltare sustenabilă a regiunilor miniere, cu focus pe alternative economice, energie verde, eficiență energetică. Iar Ministerul Energiei și Guvernul să sprijine județele Gorj și Hunedoara să acceseze bani europeni pentru a crea noi locuri de muncă.”, a declarat Vlad Cătună, campaigner la Greenpeace România.

Vizualizări: 3,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: