ACUZAŢIE: Managerul care a dus CE Oltenia în colaps, protejat de PSD

Parlamentarii PDL din Oltenia, prezenţi la dezbaterea economică organizată de Federaţia Naţională Mine Energie îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia în care a ajuns Complexul Energetic Oltenia.

În cadrul conferinţiei de presă susţinută la sediul PDL Gorj, cei doi senatori democrat-liberali, Marius Bălu, secretar executiv al PDL şi senator de Mehedinţi şi Marinică Dincă, senator de Dolj, au cerut codamnat lipsa de transparenţă şi de dialog practicată de actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia. 

Marius Bălu a condamnat PSD pentru faptul că protejează un manager care a dus CE Oltenia în pragul colapsului şi a solicitat premierului Victor Ponta găsirea unor soluţii imediate. „Există, ca niciodată până acum, o neînţelegere profundă între administraţie şi sindicate. Un conflict pe care nici parlamentarii gorjeni nu reuşesc să-l medieze.  Din păcate, cu tot respectul, colegii parlamentari ai puterii au avut discursuri de opoziţie, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu Ie miroase. Nu ştiu cine e Ciurel, cine îl susţine, cine îl ţine în braţe.  Este, aşa cum toată lumea ştie, nominalizarea PSD.  PSD Gorj îl ţine în braţe pe acest manager care în mai puţin de 6 luni a dus CEO pe maginea prăpastiei. Trebuie să-şi asume acest lucru USL şi, în primul rând, PSD. Am fi naivi să credem că premierul României nu ştie ce se întâmplă la CEO. Ştim că în fiecare zi, principalii conducători ai ţării, printre care şi premierul, primesc rapoarte de la servicii în care sunt prezentate toate problemele care ţin de siguranţa energetică a României, de problemele care pot crea vulnerabilităţi şi sunt absolut convins că premierul ştie foarte bine ce se întâmplă  cu CEO şi chiar nu înţeleg cum, pentru un moft politic se pot juca cu soarta a zeci de mii de oameni. Nu vorbesc  doar de angajaţii CEO, ci sunt şi alţi angajaţi în industria pe orizontală. E imperios necesar să se facă public acest contract de management al dlui Laurenţiu Ciurel. ”, a declarat Marius Bălu.

Senatorul PDL de Dolj, Marinică Dincă, a declarat, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul PDL Gorj, că va solicita ministrului Energiei Constantin Niţă, demiterea managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. „Una din concluziille care s-au tras, în urma discuţiilor cu liderii FNME,  este aceea că managerul împreună cu Consiliul de Administraţie au creat o piedere de  49 % faţă de prevederile pe care tot ei şi le-au impus. Uitându-ne pe ritmul în care au scăzut veniturile ne dăm seama că în următoarele 6 luni dacă se menţine acest ritm, CEO se va închide.Totul, din cauza managementului de proastă calitate. Cred că este imperios necesar să fie prezentate  ţintele de management pe care le are în contract actualul manager Laurenţiu Ciurel. În măsura în care nu şi le-a atins să fie demis şi îi cer public ministrului Energiei să-l demită, nu înainte de a face o analiză raportată la indicatorii economici pe care i-a prins în acel contract de management. Şi Dlui Victor Viorel Ponta îi cer să se prezinte aici, la Tg-Jiu,  unde-i este locul de muncă, îi amintesc că este deputat de Gorj, să vadă care sunt soluţiile care trebuiesc adoptate în cel mai scurt timp pentru a preîntâmpina închiderea CEO”, a conchis Marinică Dincă, senator PDL de Dolj.

Departamentul Comunicare al PDL Gorj

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: