ACUZAŢII: Tăcerea primarului Ciocea costă 11 miliarde

Acuzaţii grave făcute de primarii gorjeni. Aceştia spun că Ion Călinoiu a cumpărat tăcerea primarului din Bustuchin cu banii Consiliului Judeţean. Ciocea pare să fie printre cei care primesc bani pentru cofinanţarea proiectelor.

Primarul din Roşia de Amaradia Liviu Cotojman crede că trebuie să îmbrace haine roşii pentru a primi bani de la Consiliul Judeţean. Acesta a declarat că a primit o înştiinţare de la Consiliul Judeţean prin care este anunţat că nu va primi nici un ban la rectificare. Acesta solicitase trei miliarde de lei vechi, dintre care unul reprezenta cofinanţarea pentru un proiect. „Am solicitat trei miliarde, dar am primit hârtie de la Consiliu în care sunt anunţat că nu iau nici un ban. La nivel de judeţ s-au alocat nişte miliarde şi întreaga sumă are o destinaţie clară, primăria Bustuchin. Este adevărat că are proiecte, dar cum toţi banii să meargă la dumnealui? Din câte ştiu toată suma va merge la primarul din Bustuchin, la domnul Ciocea. Cum aş putea să interpretez dacă nu politic. Probabil i-a dat banii ca să-i închidă gura, pe româneşte, ca să nu mai candideze, pentru că domnul Ciocea voia să candideze“, a declarat Cotojman.

Nici primăria Turburea nu va primi bani. Primarul Ion Bîrcă spune că primise banii necesari pentru cofinanţări de la Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, dar acele sume au fost retrase de Victor Ponta imediat ce a ajuns la Palatul Victoria. „Am pus contabila să sune, să întrebe, şi i-au spus că nu ne vor da. Am cerut trei miliarde pentru că am un proiect la şcoală, prin Banca Mondială“, a declarat primarul Ion Bîrcă.

Banii sunt ca împrumut

Principalele acuzaţii merg spre primarul Ion Ciocea, care va primi cei mai mulţi bani - 11 miliarde. Contactat telefonic, primarul din Bustuchin a confirmat că a solicitat peste 10 miliarde la Consiliul Judeţean. Ciocea a spus că are mai multe proiecte pe fonduri europene şi are nevoie de bani pentru cofinanţări. „Am făcut solicitare, cerem în continuu. Depinde ce ne dau. Am cerut ca să-mi acopăr cheltuielile pe care le avem. Dacă o luăm aşa, pe ordonanţa 7 eu am 6-7 miliarde, am bază sportivă, apă în nişte sate, noi insistăm în fiecare lună, dar nu se ştie ce bani ne dau. Am cerut 11 miliarde pentru nişte programe pe 322, pentru cofinanţare europeană. Trebuie să e primesc pentru că aia e cofinanţare. Banii sunt ca împrumut, o să-i restitui, dai banii înainte şi când mi-i returnează îi dau înapoi“, a declarat primarul Ciocea. 

„Nu s-a stabilit nimic, aceste sume vor fi discutate în şedinţa de Consiliul Judeţean de pe data de 26 septembrie. Indiferent ce zvonuri sunt, nu s-a discutat nicio sumă”.

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte CJ Gorj

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: