Adevărat s-au emancipat!

Încleștarea cu miros de răzbunare și disperare dintre Udrea și Bica, pe de o parte, și amândouă și Kovesi, pe de alta, are și o veste bună pentru români: femeia româncă s-a emancipat aproape total. Nu mai este desconsiderată, nu se mai crede că locul ei e la cratiță și la făcut copii, ocupă funcții înalte în stat și, poate chiar mai important, fără nici o ironie, fură la fel ca bărbații. Egalitatea între sexe nu a fost nicicând mai egală.

Udrea a vrut să fie președinte. Ei, nici chiar așa. Nu se putea să fie Udrea președinte. Și nu faptul că e femeie o făcea incompatibilă cu o asemenea funcție, așa cum pe prea bunul ei prieten Victor Ponta nu l-a făcut indezirabil faptul că e (un fel de) bărbat, ci multe alte lucruri pe care nu le mai pomenim. Într-un fel, compromiterea aproape totală a Elenei Udrea este și compromiterea lui Traian Băsescu. Nu mai contează dacă dragostea sau șantajul (cum s-a tot auzit pe la colțuri) sunt responsabile pentru pariul orbesc al fostului președinte, cert e că, continuând să ținem seama de cele câteva calități ale lui Băsescu, trebuie să admitem, nu fără o mică greață, și defectele unui regim care a respectat cam prea mult vorba aia de haz de necaz a românului: ”să fure, dar să și facă ceva”.

Revenind la femei, Udrea și Bica au un singur lucru care le diferențiază de colegii lor bărbați aflați în aceeași situație: fiind femei, sunt un pic mai pricinoase. Nu vor să cadă singure. Dacă tot pică, vor trage odată cu ele tot preșul corupților, iar asta va duce la întărirea statuii unei alte femei de frunte a vremurilor. Laura Codruța Kovesi nu a fost niciodată nici băsistă, nici un idol al băsiștilor. Asta era doar o teorie imundă indusă de propaganda celor de la Antena 3. Kovesi a fost ceea ce Iohannis a devenit în acea duminică de pomină a turului doi. Adevărata eroină a nehotărâtului, a scârbitului, a independentului real, a hipsterului, a facebookistului, a corporatistului și, da, a tinerilor în general. Până la proba contrarie, pentru că nici Kovesi nu e deloc lipsită de presiuni și de voci care să-i conteste probitatea, România noului an e dominată de trei figuri feminine aflate la poluri opuse ale simpatiei și onorabilității: Udrea și Bica în rol de zâne rele și baschetbalista Kovesi, tot mai înaltă și impunătoare în  cel de zână bună.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: