Manta (TSD Gorj): Aştept aplicarea conceptului de promovare a tinerilor în PSD

Claudiu Manta, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Gorj, este de acord cu spusele deputatului Scarlat Iriza care a declarat că cei de vârsta a doua ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase tinerii să reformeze partidul. Manta vrea să promoveze cât mai mulţi tineri social-democraţi în biroul politic judeţean al PSD Gorj, dar şi în funcţiile de conducere din administraţia locală.

Reporter: Cum comentaţi declaraţia deputatului PSD Scarlat Iriza care spunea că membrii partidului de vârsta a doua ar trebui să lase tinerii să reformeze partidul?

Claudiu Manta: Se discută foarte mult despre reforma PSD pentru că electoratul ne-a transmis un semnal foarte clar şi cred că unul din semnalele transmise de electorat în urma alegerilor este tocmai această întinerire a clasei politice. Demisia este un act unilateral, domnul Iriza şi-a explicat motivele deciziei, am văzut că are şi un favorit pentru această funcţie, Cosmin Popescu. O primă observaţie pe care aş vrea să o fac, potrivit statutului PSD, un tânăr face parte din organizaţia de tineret până la 35 de ani, iar domnul Cosmin Popescu a depăşit din câte ştiu eu această vârstă. În principiu, nu pot fi decât acord cu acest concept de promovare a tinerilor şi îl aşteptăm să fie pus în practică.

Rep.: Credeţi că domnul Iriza chiar îşi doreşte o reformă în PSD sau vrea să se îndrepte către partidul pe care are de gând să-l înfiinţeze Mircea Geoană?

C.M.: Nu ştiu ce intenţionează să facă domnul Iriza, este problema dânsului. Evident, noi ne-am dori să rămână în cadrul partidului şi în perioada următoare. Avem nevoie să strângem rândurile şi nu avem nevoie să dăm pe cineva afară. Ne-am dori să ne păstrăm toţi parlamentarii. Dacă dânsul va alege să plece, din punctul meu de vedere cred că va fi o decizie greşită.

Rep.: Cum pregătiţi tinerii să contribuie la reforma PSD?

C.M.: În cadrul TSD am insistat pe chestiunea formării unei noi clase politice pentru că există această generaţie de mijloc, şi mă refer aici la foştii preşedinţi sau membri ai PSD, la Radu Teodorescu, Alin Văcaru, Ciprian Florescu, Iulia Vână. Încercăm pe cât posibil să creăm o nouă clasă de tineri, pentru că cei menţionaţi mai devreme nu mai sunt la organizaţia de tineret, care să vină în continuare şi să împrospăteze. Aici un loc important îl vor avea alegerile, locale în special, din 2016, unde ne propunem să avem cât mai mulţi tineri pe listă, atât la consiliile locale, cât şi în Consiliul Judeţean.

Rep.: Puteţi da câteva nume de tineri care ar putea face parte din conducerea PSD Gorj?

C.M.: Pot da nume de tineri, dar sunt mai mulţi care cred că şi-ar merita un loc în administraţia publică locală. N-aş vrea să încep neapărat cu mine, dar sunt chiar vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene, mă refer la Costi Dumitraşcu, la Dorin Teodorescu, Bogdan Cilibiu, sunt poate nume despre care presa n-a aflat foarte multe pentru că eu am mers foarte mult pe ideea de echipă la TSD. Aş prefera să promoveze toată echipa şi nu neapărat unul sau doi tineri.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: