Vîlceanu (PNL): Trebuie să stabilim cât mai repede candidatul la CJ

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat într-un interviu la Radio Infinit că îşi doreşte să fie stabilit candidatul partidului la Consiliul Judeţean Gorj şi că în curând va fi lansată o strategie a judeţului. Vîlceanu nu a vorbit însă despre cine va fi desemnat să candideze. Vîlceanu a  fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă ar sta la masa discuţiilor cu Dian Popescu, iar copreşedintele din partea PDL a răspuns că va fi în aceeaşi şedinţă de birou politic cu Popescu dacă senatorul va mai fi copreşedinte.

Reporter: A început dezbaterea pe candidaţii la Consiliul Judeţean?

Dan Vîlceanu: Eu îmi doresc ca la noi candidatul să fie stabilit cât mai repede pentru a avea timp să-şi facă bine campania, să se facă cunoscut. Pe de altă parte, am început să am discuţii cu diverşi oameni, care reprezintă puncte de reper profesional în judeţul Gorj, pentru a discuta şi a lansa o strategie a judeţului Gorj. Una reală, nu compunerea pe care o vedem pe site-ul Consiliului judeţean, una în care oamenii să vadă obiective clare pentru Gorj în următorii 5-10 ani.

Rep.: Faceţi programul, dar el trebuie pus în spatele unui candidat.

D.V.: Facem o strategie în care tot partidul trebuie angrenat. Trebuie să ne strângem, să discutăm şi să ieşim cu un astfel de document. O asemenea strategie trebuie să existe pentru Târgu Jiu, pentru Motru... Asta aşteaptă oamenii de la noi.

Rep.: Care mai e situaţia în PNL, cu domnul Dian Popescu?

D.V.: Am considerat că e bine pentru partid să fie închisă această discuţie. Am spus o dată ce consider eu şi care e viziunea mea politică referitor la ce prevede statutul şi un angajament luat de PNL pentru reformarea clasei politice şi rămân pe poziţia aia. Dacă domnul senator are altceva de spus e liber să o spună, nu am nimic împotrivă, dar eu şi colegii mei nu dorim să angrenăm o ceartă între fostele partide.

Rep.: Aţi putea sta la o masă cu Dian Popescu? Vorbeaţi de strategia judeţului.

D.V.: Eu mă duc şi stau în BPJ. Avem un birou politic judeţean şi biroul acela nu-l fac eu. Cine e desemnat să vină acolo, vine. Punct. Nu mă apuc să fac după preferinţe. Dacă va fi dânsul copreşedinte... mă duc la şedinţa de birou. Asta vreau, să avem şedinţă. Dacă mă întrebaţi pe mine dacă aş sta la masă cu Dian Popescu, ar trebui să-l întrebaţi pe dânsul primul, pentru că eu nu i-am adus jigniri. Având în vedere ce a spus fiecare, eu spunând doar atât: statul prevede asta.

Rep.: Dvs. cereţi îndepărtarea lui Dian Popescu?

D.V.: Eu am fost întrebat de presă care este situaţia domnului senator având în vedere condamnarea dânsului cu suspendare. Şi eu m-am dus la Statut. Atât puteam spune, ce prevede statutul. Nu poţi exprima puncte de vedere care contravin statutului.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: