Dian Popescu: Sunt o ameninţare pentru mulţi din PNL!

Senatorul liberal Dian Popescu a infirmat zvonurile potrivit cărora a bătut palma cu PSD. Acesta crede că zvonurile sunt scoase chiar de către colegii din vechiul PDL, pentru care reprezintă o ameninţare. Dian Popescu a dat de înţeles că Dan Vâlceanu – copreşedinte PNL Gorj vrea să atragă traseişti pentru a întări aripa PDL, dar că nu ar avea nicio şansă să-i aducă pe deputaţii Vasile Popeangă şi Scarlat Iriza.

Rep.: Se tot aude că intenţionaţi să plecaţi la PSD. De unde credeţi că au apărut aceste zvonuri?

D.P.: Este cea mai mare prostie pe care au putut-o scoate pe piaţă colegii din fostul PDL. Asta pentru că reprezint o ameninţare pentru unii dintre ei. Anumite persoane nu-şi văd visul împlinit din cauza mea. Sunt ofticaţi că nu i-a chemat nimeni la întâlnirea cu Ciurel. Pe mine Ciurel m-a invitat pur tehnic, ţinând cont de experienţa mea: am fost în Comisia Roşia Montană, am lucrat la Legea Minelor. Ştiu că în politică sunt mulţi colegi care mă apreciază şi le mulţumesc pentru asta. Am văzut chiar declaraţiile liderilor PSD, care spun că uşile partidului sunt deschise, însă eu nu am purtat şi nici nu voi purta discuţii cu nimeni ca să trec la PSD. Sunt şi voi rămâne în PNL.

Rep.: Un alt zvon este că cei de la PDL ar fi interesaţi de deputaţii Vasile Popeangă şi Scarlat Iriza, pentru ca aripa lor să fie mai puternică. Ce părere aveţi?

D.P.: Chiar dacă ar fi interesaţi avem o declaraţie a preşedintelui României care spune foarte clar că nu discutăm cu preluări din alte partide. Nu au cum să-şi atingă scopul, consilieri independenţi sunt foarte puţini, iar parlamentarii nu vor să vină în PNL.

Rep.: V-ar deranja să fiţi coleg de partid cu Vasile Popeangă şi cu Scarlat Iriza? Pentru că se spune că şi dvs. în vreţi în PNL.

D.P.: Sigur că nu mă deranjează, dar nu mă pot vedea coleg de partid cu ei în contextul actual. Am înţeles că ei şi-ar fi exprimat deja dorinţa pentru PSD - aripa lui Mircea Geoană. Vom vedea cum vor vota la moţiunea de cenzură, dacă se poziţionează sau nu împotriva lui Victor Ponta. În PNL nu va veni nimeni indiferent de ce încearcă ei. Sunt poziţii ale unor oameni care habar nu au ce înseamnă munca parlamentară.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: