Adjunctul lui Ministru, trimis în judecată pentru multe fapte de corupţie

Ancheta în cazul lui Iorgu Negrea, un angajat al Primăriei Târgu Jiu din cadrul Biroului pentru Rromi, a fost finalizată, bărbatul, care era adjunct al liderului rromilor Ion Mihai, zis Ministru, trebuind să dea socoteală în faţa legii pentru mai multe fapte de corupţie. El a fost trimis ieri în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie, după ce acesta fusese reţinut la sfârşitul lunii ianuarie, în urma unui flagrant.

Colaboratorul "Ministrului" a fost reţinut pe 26 ianuarie, după ce un bărbat l-a denunţat pentru că i-a cerut diferite sume de bani  pentru a interveni la diferiţi funcţionari şi pentru a-i falsifica o adeverinţă din care să reiese că fiica sa este de etnie rromă. Adeverinţa a fost folosită pentru ca fata denunţătorului să candideze la un post rezervat rromilor la Academia de Poliţie A I Cuza, aceasta picând examenul la proba sportivă. Conform rechizitoriului, după prinderea în flagrant a lui Iorgu Negrea, care a luat 2000 de lei pentru a elibera o nouă adeverinţă fiice denunţătorului, la Parchetul de pe lângă Tribubnalul Gorj s-a mai prezentat un bărbat, care s-a autodenunţat şi el. Acesta a precizat că i-a dat lui Negrea 4200 de lei, în două rate, deşi fiul său, care a candidat pentru locurile rezervate rromilor la Şcoala de Subofiţeri Câmpina a picat examenul de admitere din septembrie 2009. Inculpatul a precizat de fiecare dată că banii primiţi urma să-i împartă cu "un comisar" sau alte persoane din cadrul IPJ Gorj, lucru care pe parcursul cercetărilor nu s-a confirmat.

Iorgu Negrea a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, trei infracţiuni de trafic de influenţă şi alte două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cei doi denunţători ai săi au fost scoşi de sub urmărire penală, dar sancţionaţi administrativ cu câte 150 de lei, dosarul fiind înaintat spre judecare Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: