Administrator acuzat de înşelăciune

Administratorul unei firme din Gorj este suspectat că a prejudiciat alte două societăţi cu peste 55.000 de lei, prin emiterea de cecuri acoperire. Omul de afaceri are 32 de ani şi este acuzat de comiterea a două infracţiuni de înşelăciune prin emiterea de cecuri fără respectarea dispoziţiilor legale.

În data de 5 septembrie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul a achiziţionat de la o firmă din Târgu Jiu, profile din PVC şi aluminiu, în valoare de circa 15.000de lei, pentru plata cărora a emis o filă cec, care ulterior a fost refuzată la decontare de bancă, din cauza lipsei totale de disponibil în cont.

În luna octombrie 2010, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale din judeţul Gorj, a achiziţionat de la o firmă din Bucureşti profile termopan şi accesorii, în valoare de peste 41.000 de lei, folosind şi de aceasă dată o filă cec, deşi cunoştea că nu are disponibil în cont.

Aproape toate mărfurile au fost vândute de către suspect la scurt timp de la achiziţionare, dar cu toate acestea omul de afaceri  nu a asigurat disponibilul necesar decontării filelor CEC.

Cele două dosare penale au fost înaintate unităţii de parchet competente cu propuneri legale. a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: