Admiterea la UCB, fără examen

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu nu va impune susţinerea de examene pentru admitere la facultate. Senatul universităţii va stabili până la finele acestei săptămâni dacă la admitere vor lua în considerare notele obţinute de candidaţi în timpul liceului.

Elevii care au învăţat bine în perioada liceului ar putea avea un atu în plus la admiterea la facultate. Notele din timpul liceului şi media de la examenul de bacalaureat ar putea fi luate în considerare la admitere în învăţământul superior. Această prevedere face parte din ordinul privind organizarea admiterii pentru anul 2013-2014.

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu spune că Senatul va stabili până la sfârşitul acestei săptămâni în ce măsură se va ţine cont de aceste note la admiterea în noul an universitar. „Vineri vom avea exact metodologiile atât pentru admitere, cât şi regulamentul pentru finalizarea studiilor. Senatul a mandatat organismele executive să realizeze compatibilizarea între ordinul ministrului şi metodologiile noastre. S-ar putea face şi mai multe sesiuni, până acum erau în iulie şi septembrie. Noi am mers până acum pe concurs de dosare şi am luat în calcul anumite procente din media la bacalaureat şi media generală din liceu, acum pot interveni noi proporţii ”, a declarat Moise Bojincă, rectorul UCB.

Pe de altă parte, rectorul Moise Bojincă mai spune că, conform noului ordin, ar putea fi organizate şi examene pentru admiterea la facultate. Bojincă dă asigurări că cel puţin în următorul an universitar nu se va ţine cont de acest aspect. „În ordinul ministrului se vorbeşte de examene, pentru admitere. Cu siguranţă că examene nu vor avea loc, pentru că noile prevederi au apărut foarte târziu, lucrul acesta nu va fi luat în calcul.  Regula este să apară cu cel puţin şase luni înainte. Ar putea intra în vigoare însă din anul universitar 2014-2015. Examene pentru admitere nu se mai organizează din ‘96-’97, se va merge pe concurs de dosare”,  a mai spus rectorul Moise Bojincă.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: