Adolescent reținut după ce a fugit de la un accident cu doi răniți

Un accident soldat cu rănirea a două persoane s-a produs în noaptea de duminică spre luni pe o stradă din municipiul Târgu Jiu, șoferul fugind inițial și ascunzându-se, ulterior el predându-se Poliției. Cei răniți de el, doi bărbați de 26 și, respectiv, 36 de ani, au ajuns la spital, cel care i-a accidentat și a dat bir cu fugiții fiind un puști de 16 ani, care nici măcar nu avea permis de conducere.

Accidentul s-a produs în cartierul Obreja, cei răniți fiind surprinși de o mașină cu numere de Bulgaria chiar în momentul în care doreau să intre pe poartă pentru a ajunge acasă. Țevile metalice de la gard și porți i-au lovit însă în plin, șoferul speriindu-se și fugind.

„Fuseseră după țigări și veneau să mi le aducă, când am auzit o bubuitură puternică. Copilul meu și cu gineri-miu au fost loviți. Am crezut că a picat casa pe mine, dar când am ieșit afară i-am văzut loviți. Unul dintre ei a fost prins în țeava aia de la poartă, cred că nici nu mai trăiește, că uite câtă sânge a rămas pe jos”, spunea Marin Augustin, rudă a celor accidentați. Nimeni de prin cartier nu își explica modul în care s-a produs accidentul, cel mai enervant lucru pentru aceștia fiind faptul că șoferul a fugit. Câteva ore mai târziu puștiul s-a prezentat la Poliție, împreună cu un avocat, iar ieri, după câteva ore bune de audieri, acesta a fost reținut.

„În urma activităţilor de cercetare desfăşurate şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului respectiv, un minor în vârstă de 16 ani, din Tg.Jiu. La câteva ore de la producerea accidentului, în jurul orei 4:00, minorul s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Tg.Jiu, unde a fost audiat  de poliţişti  în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au constituit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă a minorului, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, a comunicat Poliția Județeană.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: