Adrian Apostol a ajuns acasă, la Rovinari

Gata cu coşmarul pentru Adrian Apostol, tânărul din Rovinari expulzat în Franţa în luna martie sub acuzaţia de viol, deşi nu avea nicio treabă cu faptele respective. Acesta a revenit vineri noaptea acasă la Rovinari, declarând că va da autorităţile în judecată pentru a cere daune după cela Bordeaux a fost abandonat în stradă imediat după ce a fost găsit nevinovat.

Apostol a intrat vineri în România cu un autobuz al unei firme de transport internaţional, după ce reprezentanţii Ambasadei de la Paris l-au ajutat miercuri seara să se îmbarce. Tânărul de 26 de ani a ajuns vineri seara la Târgu Jiu, mai întâi, unde a fost aşteptat de patronii săi de la firma la care lucra, după care a plecat spre Rovinari pentru a merge acasă. Tatăl său, Nicolae, nu a putut să fie prezent la întâlnire, bărbatul lucrând ca miner în schimbul trei. Adrian Apostol a declarat cu această ocazie că va da autorităţile în judecată şi va cere daune pentru că a fost acuzat că este violator în Franţa, deşi el nu a părăsit niciodată ţara până acum.
 "Mă judec cu toţi, e dreptul meu. Mi-au stricat imaginea, că cică sunt violator. Am pierdut examenul la şcoala de şoferi pe care eu trebuia să îl dau zilele acestea. Am pierdut încheierea mediilor pe semestru la
 şcoală la cursurile de seral şi mai aveam şi un concurs în Germania, că sunt sportiv şi practic karate. Trebuie să mă despăgubească şi pe mine cineva, mai ales că în Franţa m-au lăsat ca pe un câine în stradă, fără să am bani şi să ştiu limba", a menţionat Apostol.

 Dacă rămânea în România era după gratii şi acum

 Tânărul din Rovinari a menţionat că la Curtea de Apel Craiova a acceptat să fie extrădat întrucât se ştia nevinovat şi era convins că în Franţa va avea ocazia să demonstreze repede că nu el este violatorul căutat de poliţişti. "Cred că dacă rămâneam în România băgam un an de puşcărie şi tot degeaba, aşa în Franţa ştiam că nu sunt vinovat şi îmi puteam dovedi repede nevinovăţia. Mi-au luat poliţiştii ADN din gură şi le-am spus să aibă grijă să nu încurce probele, că s-au mai întâmplat din astea, sau să nu mă uite prin puşcărie. Când mi-a ieşit ADN-ul că sunt nevinovat, mi-au dat drumul, dar în Franţa, fără bani şi fără să ştiu limba. Mi-au dat două bonuri să mănânc la cantina săracilor, de parcă eu ştiam unde e cantina săracilor la ei", afirmă Apostol.
 Adrian Apostol a fost eliberat marţi din arestul Poliţiei din Bordeaux, când a fost lăsat în stradă. Tânărul avea la el 54 de euro, pe care i-a folosit pentru a suna la Rovinari la rude pentru a le spune în ce situaţie se află. Ulterior, el a mers la un centru de internet din Bordeaux, reuşind miercuri să ia legătura cu rudele şi jurnalişti români, care l-au sfătuit cum să ia legătura cu reprezentanţii Ambasadei României la Paris. Apostol a ajuns miercuri noaptea la Paris, unde a fost cazat într-un hotel, după care, joi dimineaţa a fost trimis spre România cu un autocar al unei firme de transport.


Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: