Adrian Garcea, cel mai bun la 1500 şi 3000 de metri

Atletul CS Pandurii Târgu Jiu, Adrian Garcea, a reuşit să obţină rezultate foarte bune la Campionatele Naţionale de Sală pentru seniori. La concursul care a avut loc în week-end la Bucureşti, Adrian Garcea s-a clasat pe locul I în probele de alergare de 1500 metri şi de 3000 metri.

Sala de atletism “Ioan Soter” din București a găzduit vineri și sâmbătă, 31 ianuarie și 1 februarie 2020, etapa a doua a Campionatului Național de seniori și tineret. Adrian Garcea a luat startul la acest concurs atletic de seniori, unde s-a clasat pe locul I la două dintre probe, demonstrând din nou că este cel mai bun sportiv al județului Gorj.

Elevul antrenorului Ion Bură de la CS Pandurii a câștigat detașat locul l la proba de 1500 metri, cu 9 secunde avans faţă de cel de-al doilea clasat, cu timpul de 3'51", iar la proba de 3000 metri a câștigat cu diferenta de 46 de secunde, cu un timp de 8' 17".

În urma acestor rezultate, Garcea va reprezenta România, pe data de 15 februarie, la Campionatele Balcanice de Atletism de la Istanbul, din Turcia. Sportivul legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu este acum student la UCB Târgu Jiu, la facultatea de sport. Antrenorul său, Ion Bură, susține că atletul poate să  obţină şi la seniori rezultate la fel de valoroase precum cele de la juniori. Atletul gorjean a obținut, ca junior, o  medalie la Campionatele Europene de Atletism şi speră să participe şi ca senior dar pentru a putea să obţină performanţe şi mai mari la seniori, antrenorul Ion Bură speră să beneficieze de un mai mare din partea celor care se pot implica în susţinerea sportului de performanţă şi mai ales din parte autorităţilor locale, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj şi DJST Gorj.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: