O nouă bază sportivă la Târgu Jiu, de 1,6 milioane de euro

O veste bună pentru cluburile private care au secţii de fotbal sau echipe de juniori vine din partea Primăriei Târgu Jiu. A fost semnat Ordinul de Ministru pentru construirea unei noi baze sportive, de tip 1, în Zona Debarcader din Târgu Jiu.

Baza sportivă reprezintă concretizarea unui proiect al Primăriei Târgu Jiu realizat împreună cu Universitatea ”Constantin Brâncuși”, cea care a pus la dispoziţie terenul aferent pe care se va amenaja baza sportivă. Primarul Marcel Romanescu a anunţat că vineri a fost semnat Ordinul de Ministru pentru construcția bazei sportive de tip 1 din zona Debarcader din Târgu Jiu, strada Tineretului. „ Așa cum am anunțat încă din luna august a anului trecut, în colaborare cu Universitatea ”Constantin Brâncuși”, instituția în care am lucrat și unde intenționez să mă întorc în viitor, urmează să construim o bază sportivă modernă, de mari dimensiuni”, a anunţat edilul.

Baza sportivă a Universităţii va cuprinde un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, respectiv 105m x 68m, acesta fiind terenul principal. Terenul va avea nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, iar alături de acesta va fi amenajat un teren sportiv mic, care va fi marcat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m. Se va amenaja de asemenea o clădire cu vestiare și o parcare pentru autovehicule și autocare.

Primarul Romanescu a mai precizat că prin această investiție importantă se vor atinge mai multe obiective, se va continua modernizarea zonei şi se va  mări patrimoniul sportiv al municipiului cu terenuri moderne.  Noua bază sportivă este realizată prin Compania Națională de Investiții și va fi destinată atât uzului Universității, cât și pentru comunitate, valoarea investiției fiind de 1,6 milioane de euro.

Galerie foto


Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: