Debut cu dreptul pentru baschetbalişti în Grupa Albastră

Echipa locală de baschet a CSM Târgu Jiu a debutat cu dreptul în Grupa Albastră, reuşind o victorie în primul meci al acestei faze a campionatului. Formația gazdă s-a impus în meciul disputat la Sala Sporturilor din Târgu Jiu în fața echipei CSM Miercurea Ciuc cu scorul de 85-77.

În faţa a peste 700 de spectatori care au creat o atmosferă specifică unui meci de Liga Naţională, CSM Târgu Jiu a reuşit să facă un meci foarte bun în faţa uneia dintre echipele cu care este în luptă pentru un loc în prima ligă.

După un meci echilibrat, gorjenii au reuşit să obţină prima victorie din Grupa Albastră învingând pe CSM Miercurea Ciuc, scor 85-77. Echipa din Miercurea Ciuc a părut să domine meciul în prima sa parte şi chiar a câștigat primul sfert, scor 22-17. În sfertul doi însă oaspeţii nu au mai avut acelaşi ritm, graţie jocului mai bun al elevilor lui Claudiu Alionescu care au echilibrat meciul şi s-au impus în sfertul doi, scor 20-17. La pauza meciului însă tot oaspeţii erau în avantaj, scor 39-37 dar repriza a doua a fost dominată de gazde, jucătorii fiind încurajaţi de suporteri şi conduşi spre victorie.

Dând dovadă de o mai bună concentrare după revenirea de la cabine jucătorii de la CSM s-au impus în sfertul trei, scor 23–18 şi şi-au adjudecat apoi şi ultimul sfert, scor 25–20. După ce au egalat şi au preluat conducerea, gorjenii au reuşit să păstreze constant un avantaj până la finalul meciului, spre satisfacţia publicului care a urmărit ultimele faze de joc în picioare.

Scorul final a fost  85-77 pentru CSM Târgu Jiu iar sârbul proaspăt revenit la echipă după o serie de probleme cu viza, Jovan Djurasevic, a fost cel mai bun jucător al gazdelor, după ce a reuşit 15 puncte, 12 recuperări şi 9 pase decisive. Un alt jucător de bază, americanul Darrien McClain, a părăsit terenul accidentat în prima repriză şi nu a mai putut  ajuta echipa.

Cel mai bun marcator al gazdelor la acest meci a fost însă Alin Andrieș, care a reuşit 18 puncte, 3 recuperări și 2 asisturi, fiind urmat de sârbul Jovan Djurasevic cu 15 puncte, Alin Borșa cu 14 puncte şi Camil Berculescu, tot cu 14 puncte. 

Debutantul la CSM, Yohanny Dalembert, a avut şi el o prestaţie bună reuşind 10 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Expertul secţiei de baschet a CSM, Adrian Roșu, a reuşit şi el 9 puncte, iar Alex Berca, căpitanul echipei, a totalizat 5 puncte.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: