Adrian Gorun, de la Comisia de Prognoză la Ministerul lui Marga

Adrian Gorun, preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu, a fost numit secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Externe. Gorun a mai lucrat cu ministrul Andrei Marga cu ani în urmă, la Universitatea „Babeş Bolyai”. Decizia de numire este semnată de Victor Ponta și a fost publicată în Monitorul Oficial pe 21 iunie. Cei doi foşti rectori se reîntâlnesc astfel la Externe.

Hotărârea vine la scurt timp după ce primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu semnase decizia prin care începând cu data de 3 mai 2012 Adrian Gorun, preşedintele Senatului  universităţii târgujiene să îşi reia activitatea în funcţia publică de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză. De aici şi până la Ministerul de Externe nu a fost decât un pas. Astfel, la Bucureşti, pe 20 iunie Guvernul României emite decizia privind aplicarea mobilităţii pentru Adrian Gorun din funcţia publică de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză în funcţia publică de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe. Hotărârea semnată de actualul prim ministru Victor Ponta este publicată în Monitorul Oficial din 21 iunie 2012. La adoptarea acestei hotărâri a fost luată în calcul propunerea formulată de MAE printr-o adresă din 13 iunie.

Post creat pentru Gorun

Tot vineri, 21 iunie, în presa centrală apare informaţia potrivit căreia numărul secretarilor de stat din Ministerul Afacerilor Externe  a fost suplimentat de Guvern cu un post, prin modificarea organigramei ajungându-se astfel la patru posturi. La ora actuală posturile de secretar de stat sunt ocupate de Luminiţa Odobescu, Dan Petre şi Bogdan Aurescu. „Suplimentarea a fost decisă de Guvern prin hotărâre. La jumătatea luni mai, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, pentru Mediafax, că organigrama ministerului va fi modificată astfel încât să cuprindă patru posturi de secretari de stat, cu unul mai mult decât cele prevăzute în prezent”, potrivit Mediafax.

Este binecunoscută colaborarea de ani de zile dintre Adrian Gorun şi Andrei Marga. În urmă cu un an, chiar în luna iunie, Andrei Marga, pe atunci rector al Universităţii „Babeş Bolyai” a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, condusă pe atunci de Adrian Gorun. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc în amfiteatrul universităţii târgujiene şi a avut ca moment final dezvelirea plăcii consorţiului Transcarpatica, ce promitea schimburi de cadre didactice şi de studenţi.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: