Adrian Gorun: Un parlamentar din Gorj a mers la Minister să se închidă UCB

Preşedintele Senatului Universităţii “Constantin Brâncuși” (UCB) este foc și pară pe parlamentarii gorjeni care nu susţin instituţia de învățământ. Mai mult, un demnitar chiar ar fi mers la Ministerul Educaţiei să sugereze desfiinţarea UCB. Detaliile au fost dezvăluite, la Tele3, de Adrian Gorun.

Reporter: Vă susțin în vreun fel parlamentarii din Gorj? Au trecut aproape doi ani de când au mandatele.

Adrian Gorun: Spre deosebire de alte zone, Timișoara, Cluj, Târgoviște, Brăila, unde cei care fac parte din partide își dau mâna când e vorba de interesul zonei, aici nu se prea întâmplă treaba asta. Am avut niște informații, n-am stat să le mai verific, că un parlamentar din Gorj se duce pe la Minister (n.r. Ministeriul Educației) să discute să se închidă Universitatea „Constantin Brâncuși”. Ce să zic? Nu îmi cereți să spun numele. Am informații că ar fi discutat aceste probleme. Problema este că zvonurile au tot fost lansate și tot lansează și fostul rector. Lansând zvonuri că se închide universitatea, ai probleme. Tu muncești un an să construieşti ceva și apoi vine și îți taie cu barda rădăcinile. La atâta posibilitate de accesare a informației, mă întreb de ce suntem atât de predestinaţi să ne orientăm după zvonuri?

Rep.: Vine cineva la UCB dintre parlamentari?

A.G.: Îi invităm și nu participă. În afară de momente când ei știu că ar câștiga capital electoral, nu vin. A fost primul ministru al României la deschiderea anului universitar. A venit, apoi fugeau toți de el să taie singur panglica (n.r. la inaugurarea Sălii Sporturilor, Victor Ponta a tăiat singur panglica). Din când în când, a mai trecut domnul senator Florin Cârciumaru și discutăm diverse probleme, dar cred că totuși și-a pierdut autoritatea în partid. Nu știu dacă greșesc.

Rep.: Cu autoritățile locale și județene colaborați? Se implică să sprijine universitatea?

A.G.: Cu domnul Cosmin Popescu am o colaborare bazată pe niște principii, pe un respect reciproc. În primă etapă, ne-a sprijinit. A sprijinit bine finanțarea echipei de handbal, după aceea a întâmpinat dificultăți de a mai finanţa. Despre Marcel Romanescu, nu pot să spun ceva special. E o perioadă de golire de conținut a unei relații între mine și Marcel, între Marcel și universitate. Nu pot să neg. El este angajat al universității, acum are contractul întrerupt, este conferențiar. Trebuie să știe, despre acest mandat, că de aici nu ieși la pensie. Eu am avut posibilitatea de a menține calitatea de înalt funcționar public din 2000 până în 2017 când vârsta nu-ți mai permitea să rămâi. Eu l-am votat pe Marcel.

Rep.: De ce nu ați vrut să numiți un specialist în comisia pentru desemnarea managerului viitorului Club Sportiv Municipal?

A.G.: Știu că au solicitat după un alt disconfort o persoană care să facă parte din comisia de evaluare pentru managerul pe care îl stabiliseră să-l ia, dar eu am spus foarte clar că universitatea nu se amestecă în asemenea jocuri și mai ales că aflasem și componența comisiei. Alți membri ridicau semne de întrebare. Am spus foarte clar că nu se va participa la această comisie. Probabil o să facă un alt concurs acolo.

Vizualizări: 2,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: