Marcel Romanescu: Viceprimarii sunt în subordinea primarului

Primarul Marcel Romanescu recunoaşte că are o relație mai bună cu viceprimarul Aurel Popescu, față de cum merg lucrurile în discuțiile cu celălalt viceprimar, Adrian Tudor. Mai mult, edilul din Târgu Jiu susține că și l-ar dori contracandidat pe Tudor pentru că, deși face politică de 20 de ani, „singurul lucru prin care s-a remarcat a fost doar faptul că este finul lui nașu’”.

Reporter: Este un pericol un candidat precum Adrian Tudor la Primăria Târgu Jiu?

Marcel Romanescu: Dânsul nu este un real pericol nici pentru membrii Partidului Social Democrat care își doresc să candideze la alegerile pentru Primăria Târgu Jiu. Nu știu de ce l-aș vedea un real pericol. Nu l-am văzut până acum inclus în niciun sondaj, ceea ce înseamnă că face politică de 20 de ani, dar n-a prea fost luat în calcul nici de casele de sondaj, nici de partidele interesate de eventuali candidaţi. Cred că a depășit marja de eroare și are șanse să candideze în 2020, cu șanse foarte mari de a se clasa pe primele patru locuri.

Rep.: Care ar fi cel mai bun candidat pentru PSD?

M. R.: Eu cred că ar fi cel mai bun contracandidat pentru mine în condițiile în care PSD ar lua o astfel de decizie. Să le dea Dumnezeu înţelepciunea de pe urmă și să se gândească cu adevărat la candidatura domnului Tudor din partea PSD. Discutăm despre un om care face politică de 20 de ani și singurul lucru prin care s-a remarcat a fost doar faptul că este finul lui nașu’. Alte lucruri nu am văzut în CV-ul dumnealui ca viceprimar. Este prea puțin pentru a emite pretenții la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu.

Rep.: Au tot apărut speculaţii că s-a implicat fratele dvs., domnul George Romanescu, în campania electorală. Cum comentați?

M. R.: Fratele meu s-a remarcat în ultimii zece ani prin rezultate și performanţe obținute în funcția pe care o deține. A existat o implicare morală în campania electorală. Suntem cu adevărat frați. În niciun caz nu trebuia să se aştepte domnul Tudor că fratele meu nu dorește ca eu să câştig această primărie. Întrebarea ar trebui să fie cât de mult s-a implicat el în campania electorală a domnului Aurel Popescu? Eu știu cât de mult a fost implicat fratele meu în campania mea. Nu știu de implicarea dânsului în campania lui domnului Aurel Popescu. De la PSD, din câte știu, n-a fost o implicare tocmai activă. Să le dea Dumnezeu același tip de implicare și în campaniile următoare.

Rep.: Ați fi dispus să treceți la PSD în cazul în care se schimbă tandemul aflat la conducerea partidului?

M. R.: N-au fost niciun fel de discuții. Am avut o relație foarte bună cu Cosmin Popescu, cu domnul Weber, la fel. De câte ori i-am solicitat sprijinul, a fost alături de mine. Am doar o relație profesională cu aceștia, însă să nu-și facă probleme domnul Tudor pentru că, dacă cei doi vor câștiga funcțiile de președinte și președinte executiv ale PSD Gorj, din declaraţiile pe care le-am văzut, vor căuta candidați care să poată să le ofere șansa de a recâştiga Primăria Târgu Jiu.

Rep.: Luaţi în discuție o candidatură din partea PSD?

M. R.: Eu am spus foarte clar că nu discut decât despre candidatura din partea Partidului Național Liberal.

Rep.: V-ați gândit vreodată să-l schimbați pe Adrian Tudor din funcție?

M. R.: În condițiile în care aș avea majoritate în Consiliul Local, vă spun sincer că l-aș schimba mâine. În momentul acesta, majoritatea este creată în jurul PSD – ALDE și e foarte greu să schimbi un viceprimar. Dacă ar sta în mâinile mele această posibilitate, da, ar fi primul pe care l-aș schimba din structura Primăriei Târgu Jiu.

Rep.: Cum vă înțelegeți cu celălalt viceprimar, cu domnul Aurel Popescu?

M. R.: Celălalt viceprimar a știut să respecte. La întâlnirile operative a fost prezent. Când a fost nevoie, nu a spus niciodată nu. Aici se face diferenţa dintre domnul Adrian Tudor și domnul Aurel Popescu. Domnul Aurel Popescu înțelege foarte bine ce înseamnă această funcție de viceprimar. Domnul Tudor, după mandatul domnului Cârciumaru, a înţeles că Primăria este un fel de moșie proprie în care poate veni când vrea, poate declara ce vrea. Lucrurile nu stau chiar așa și trebuie respectate anumite reguli impuse de primar sau anumite paragrafe din legislaţie unde scrie clar că viceprimarii sunt în subordinea primarului. Trebuie să înțeleagă și domnul viceprimar Tudor.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: