Morega: Oamenii de valoare nu merg în partidul lui Ponta

Preşedintele Institutului de Analize și Investigaţii Publice și Politice, Dan Ilie Morega, crede că Victor Ponta nu va reuși să atragă din primarii PSD. În schimb, este de părere că se vor găsi destul gorjeni care să-l susțină. Dan Ilie Morega spune că Ponta nu a făcut nimic pentru județul Gorj, nici ca parlamentar, nici ca premier. ”Niciodată nu voi vota cu partidul lui Victor Ponta și niciodată nu-l voi susține pentru aceste motive”, a explicat Morega.

Rep.: Credeți că Victor Ponta își va întări echipa la Gorj recrutând primari de la PSD?

Dan Ilie Morega: Dacă stau și mă gândesc foarte bine, cred că oameni de mare valoare, primari de la PSD să vină la partidul lui Ponta, la Pro România, nu cred că vin. În afară de Văcaru, pe care îl leagă o prietenie de el, și mai știu că îl mai leagă și pe prefectul Florescu, nu văd să vină oameni de valoare și oameni care să aibă notorietate, credibilitate la nivelul județului Gorj mai mare de cât o are partidul la ora actuală, respectiv de 5%. O spun pentru că tot omul gândește în mod serios la cele 4 mandate pe care le-a avut Victor Ponta, inclusiv acesta. A fost și prim-ministru și nu a făcut nimic-nimic pentru județul nostru. Vă dau exemplu, firma Bosh a construit o fabrică la Sebeș-Alba. În loc să o fi direcţionat către Târgu Jiu sau în altă zonă din Gorj, la Motru, de exemplu, unde șomajul este destul de mare, a preferat să o finanțeze Guvernul, 6 milioane de euro, la Sebeș-Alba, unde șomajul nu este decât 1%. Niciodată nu voi vota cu partidul lui Victor Ponta și niciodată nu-l voi susține pentru aceste motive.

Rep.: Credeți că se mai bucură Victor Ponta de simpatia gorjenilor?

D.I.M.: Eu cred că se mai bucură pentru că sunt foarte mulți fraieri. Sunt foarte mulți fraieri care se uită la televizor și cred în minciunile lui Victor Ponta, așa cum a mințit și pentru județul Gorj. Să ne aducem aminte, în loc să se fi ocupat împreună cu Ciurel de consolidarea și dezvoltarea și realizarea mix-ului energetic, el făcea Complexul Energetic șandrama, spunând că dacă nu venea el la guvernare, și a venit atunci și cu votul meu pentru că avea nevoie de 3 voturi pe 7 mai 2012, dădea faliment. Din contră, o aduseseră spre faliment Ponta cu Ciurel și cu Călinoiu. Ori eu nu pot să uit aceste lucruri și cred că nici oamenii nu trebuie să uite.

Rep.: Va reuși Victor Ponta în 2020 să acceadă în funcții cheie la nivelul județului?

D.I.M.: Așa cum am spus, cred că sunt destui fraieri care votează în județul Gorj diverse partide și care spun pe urmă: Doamne, ce am făcut? Că o ducem mai rău ca înainte. O duci mai rău decât înainte sau cu alte partide la care ai fost dacă pui ștampila pe ce te îndeamnă unul sau altul, sau primarul dacă este în mediul rural. Aș apela la intelectualitatea județului din mediul rural să se implice în toate alegerile și să facă în mod real și în mod corect cunoscut candidaţii, cine sunt, ce au făcut pentru județul Gorj și dacă pot să aibă încredere sau nu în ceea ce promit ei. Promisiuni sunt multe, realizări sunt vai de mama noastră.

Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: