Scarlat Iriza, indecis: PNL și Pro România, partide non grata pentru mine

Senatorul Scarlat Iriza încă nu face vreo mutare pe scena politică. Rămas deputat neafiliat după ce s-a dezis de ALDE, parlamentarul susține că ar fi fost invitat la discuţii de liderul PNL, Ludovic Orban, însă ar fi evitat să se întâlnească cu acesta. De o trecere la Pro România ori PNL nici nu încape vorba, după cum a explicat Iriza într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Ce aşteptaţi, domnule Iriza, în această perioadă?

Scarlat Iriza: Nu aștept nimic. O să stau să meditez, pentru că ALDE m-a dezamăgit total. Mai ales secretarul general Daniel Chițoiu care este un om de nimic. Nu mai vorbesc de ministrul Energiei, Anton Anton, care a dat cu piatra în baltă și a spus că nu mai are niciun viitor energia pe cărbune și Complexul Energetic Oltenia. Din cauza acestor doi oameni am plecat din ALDE.

Rep.: PSD are ușile deschise pentru dvs. Nu vă tentează?

S. I.: Trebuie să calculez foarte bine. Eu vin la Gorj și nu vreau să bulversez apele în coaliţie.

Rep.: Atunci la PNL?

S. I.: Este exclusă trecerea mea la PNL. M-am săturat de partidele liberale până în gât. M-a contactat Ludovic Orban, dar am evitat să mă duc. Nu e de mine PNL.

Rep.: Pro România este de dvs.?

S. I.: Absolut nu. Am relații bune cu Victor Ponta, inclusiv cu Alin Văcaru, dar nu mă tentează. Partidele astea două sunt non grata pentru mine. Nu mă interesează. Prin absurd, dacă m-aș duce la PNL, nu ar dura o săptămână și aș avea un conflict cu Dan Vâlceanu pentru că nu e om de calitate, nu are vână de politician. El stă toată ziua la București, pe la posturile de televiziune. Își dă cu părerea despre toate. Dacă mai continuă așa, PNL, la Gorj, nu va mai lua niciun parlamentar peste doi ani jumătate.

Rep.: Vor fi alegeri în PSD Gorj. Se schimbă ceva?

S. I.: Nu cred. PSD este un partid serios. Oamenii din PSD, în afară de Ion Călinoiu, sunt oameni serioși, așezați, mai ales vârfurile PSD și nu cred că va fi nicio surpriză la toamnă.

Vizualizări: 626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: