Adrian Marciuc: Aşteptăm să vină conducerea cea nouă

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, a declarat la Radio Infinit că un fost membru în Consiliul de Supraveghere i-a spus că ministerul doreşte constituirea unui Directorat paralel de cel de la Gorj, care să fie la Bucureşti. Totodată, liderul aşteaptă ca reorganizarea în CEO să înceteze şi să fie stabilită o conducere permanentă.

Adrian Marciuc se teme că la Bucureşti vor fi cei care vor lua deciziile. „Am auzit şi ştiu, prin vocea domnului Valeriu Ivan, dar el a plecat acum din Consiliul de Supraveghere. Ne-am întâlnit la Bucureşti şi mi-a spus că aceasta este soluţia: un Directorat pus peste Directoratul actual, ceea ce mi se pare o prostie. Vă daţi seama, directorii de aici din zonă, care cunosc problemele, ştiţi bine ce probleme avem cu expropriaţii, carierele se închid, nu mai avem fronturi pentru a da cărbune. O să se ducă să informeze la Bucureşti. (...) O să fie un amalgam. Nu văd funcţională această structură. Nu e bună”, a declarat acesta.

El s-a poziţionat şi împotriva unei mutări a unor departamente la Bucureşti. Informaţia nu a fost confirmată, fiind vehiculată în spaţiul public de Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). „Nu ştiu. Noi o să monitorizăm această problemă. (...) Nu putem să ştim ce vor să mute, ori sediul, ori vânzarea de energie. Nu cred că, dacă se mută la Bucureşti se vinde mai mult de preţul care e pe piaţă de a doua zi. N-am părere bună despre aceste mutări. Am impresia că vor să mute nişte direcţii pentru oamenii care sunt din Bucureşti şi să îi ducem să stea liniştiţi. Şi aşa vin la serviciu când vor. Vin marţea, pleacă joia. Deci, ăsta e serviciul specialiştilor din Bucureşti”, a declarat Adrian Marciuc.

Liderul sindical reclamă, din nou, problemele din cariere şi lipsa fronturilor de lucru. „Sunt probleme la toate carierele, nu doar la Jilţ. Nimeni nu îşi asumă nimic. Dacă vrem continuitate pentru această întreprindere care e de strategie naţională, trebuie să luăm nişte măsuri. Adică nu noi le luăm, noi le cerem oficial şi domnului ministru”. Sindicalistul aşteaptă noua conducere în speranţa că lucrurile se vor aşeza. „Monitorizăm şi aşteptăm să vină conducerea cea nouă.

(..) Suntem dispuşi la orice fel de luptă sindicală pentru a sesiza şi a aduce la cunoştinţă şi Guvernului, pentru că trebuie să se implice şi Guvernul. Nu vrea nimeni să se implice pentru această companie”, a mai spus acesta.

Vizualizări: 1,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: