CEO, condus de doi directori demisionari şi doi la uşa companiei

Consiliul de Supraveghere din CE Oltenia s-a reunit miercuri în şedinţa, pe ordinea de zi fiind foarte multe subiecte, însă şedinţa s-a terminat fără decizii. Laurenţiu Ciobotărică şi Daniel Antonie rămân pe funcţii, iar despre neamţul Klaus Leiders nu se mai aude nimic. Alte surse spun că acesta ar trebui să dea joi răspunsul final. Un lucru e cert, pe 6 august, data anunţată de companie, acesta nu a venit la serviciu. Între timp, CE Oltenia funcţionează cu jumătate de Directorat şi trei sferturi de Consiliu de Supraveghere. Doi directori au demisiile pe masă, alţi doi urmează să fie revocaţi, iar al cincilea, neamţul, nu a semnat contractul de mandat. Acum, preşedintele Directoratului este tot Ionel Ilie.

 Haos la nivelul CE Oltenia, situaţia fiind întreţinută şi de Ministerul Energiei. Ministerul, prin Consiliu de Supraveghere, a cerut directorilor CE Oltenia să demisioneze, termenul impus expirând săptămâna aceasta. Ei erau acuzaţi că nu-şi asumă decizii. Acum, decizia este la Consiliul de Supraveghere, dar nici supraveghetorii nu se grăbesc să dea un verdict. Doi dintre ei s-au retras din Directorat, Ionel Ilie şi Ovidiu Bălăcescu, dar au rămas la conducere. Au rămas şi pentru că Ministerul pare că nu ştie pe are pe cine să pună şi ce vrea cu această companie. S-a zvonit că Ilie şi Bălăcescu şi-au dat demisiile de formă, pentru că ei vor fi şi în noul Directorat. Pe ceilalţi doi, Ciobotărică şi Antonie, îi vor plecaţi, date fiind şi dosarele penale pe care le au. În şedinţa de miercuri, punctul referitor la indicatorii de performanţă ai acestora s-a amânat. Practic, ei sunt la un pas de demitere, motivul invocat fiind nerespectarea indicatorilor, dacă acesta va sta în picioare.

Demisii cerute, dar nevalidate

Un alt motiv pentru care se trage de timp este că noii directori, care nu vor mai fi şefi de divizii, ar putea fi din Bucureşti. La acest moment, CE Oltenia este condusă de doi directori care şi-au pus demisiile, dar care nu au fost încă validate şi de încă doi care vor fi revocaţi imediat ce măsura va fi acoperită de documente. Nici Consiliul de Supraveghere nu are toţi membrii, doi dintre ei demisionând şi nu se ştie să fi fost înlocuiţi. În plus, în această perioadă ar trebui să fie selectaţi noii supraveghetori şi directori pentru diviziile energie şi strategie. Pe 6 august ar fi trebuit să înceapă munca neamţul Klaus Leiders, selectat pe OUG 109, însă nu se ştie ce anume urma să facă în companie, ce divizie să coordoneze. Leiders nu a venit la serviciu pentru că s-a răzgândit în privinţa salariului. Nu a fost luată o decizie nici în cazul lui Remus Vulpescu, despre care se spune că va fi directorul general al companiei.

INCERTITUDINE

Pe 12 august, sindicatele vor avea o întâlnire cu administraţia CE Oltenia, pe ordinea de zi fiind acordarea cotei de cărbune. Sindicaliştii sunt curioşi cine îi va primi la şedinţă. În plus, în această perioadă ar trebui să se desfăşoare procedurile de concediere colectivă, compania anunţând 2.000 de disponibilizări.

Vizualizări: 4,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: