Banii din CE Oltenia, mutaţi la Bucureşti

Liderii de sindicat nu resping o eventuală numire a lui Remus Vulpescu la şefia CE Oltenia. Deocamdată sunt în aşteptare, dat fiind că nu a fost încă numit. Aceştia se tem însă de mutarea unora dintre activităţi la Bucureşti. Se vorbeşte că operaţiunile de vânzare de energie, comercial şi achiziţii vor fi mutate la Bucureşti, acestea fiind activităţile care implică bani. Informaţia nu a fost confirmată însă nu este exclus, dat fiind că la începutul anului Directoratul propusese mutarea sediului companiei. 

Remus Vulpescu este aproape de a deveni directorul CE Oltenia, însă decizia nu a fost încă luată. Sindicatele sunt în aşteptare şi evită să-şi dea cu părerea. Ei susţin că acceptă orice manager care vrea binele angajaţilor şi a companiei. „Nu ne interesează decât ca cel care vine la conducerea Complexului Energetic Oltenia să îşi facă datoria faţă de această unitate să avem viitor în cadrul aceste companii şi, bineînţeles, stabilitatea locurilor de muncă”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Sindicaliştii, în aşteptare

Constantin Mitrescu, lider din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), susţine că dacă va veni Vulpescu la CEO va avea parte de câteva luni în care acesta va avea susţinea lor. Până la proba contrarie. „Nu ştiu dacă Vulpescu este competent. Vom afla. Începând cu Laurenţiu Ciurel, Laurenţiu Ciobotărică şi alţii, le-am acordat câteva luni şi nu am avut nicio reacţie. Noi le acordăm un gir şi aşa ar fi bine, să fie buni profesionişti, să ducă această companie spre bine, nu spre rău. (...) Nu are încotro, domnul Vulpescu trebuie să se mute la Târgu-Jiu. Sediul companiei este, deocamdată, la Târgu-Jiu”. Gabriel Căldăruşe susţine că se discută mutarea unor activităţi de la CE Oltenia la Bucureşti. Cele care rulează banii din CEO. „Există tendinţa de a muta anumite activităţi şi considerăm că acest lucru înseamnă un prim pas şi aici e vorba de achiziţii, de comercial, de vânzare de energie, la Bucureşti. În caz că se vor concretiza aceste lucruri, vom acţiona şi nu vom lăsa să se întâmple aceste lucruri. Deci, asta ar fi un prim semnal ca domnul Vulpescu sau cei care conduc această companie să-şi desfăşoare activitatea în Târgu-Jiu”.

Vizualizări: 2,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: