Borcan îl contrazice pe primarul Bobaru: În campania electorală iese toată lumea

Uzina Mecanică (UM) Sadu nu a primit bani de la guvern pentru investiții. Asta spune Marius Borcan, șef serviciu și lider sindical în cadrul unității, care contrazice în acest fel spusele primarului din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, care a afirmat că autoritățile de la centru au alocat uzinei de armament de la Sadu nu mai puțin de 20 de milioane de lei. Borcan susține că uzina a solicitat câteva milioane de euro pentru retehnologizare, dar că până acum nu a primit decât promisiuni. Liderul sindical de la UM Sadu a explicat că unitatea are nevoie de noi utilaje, dar și de o nouă linie tehnologică pentru a putea fi competitivă pe piața de profil.

Reporter: Primarul din Bumbești Jiu a anunțat că guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru Uzina Mecanică Sadu. Ce veți face cu acești bani?

Marius Borcan: Nu, până în prezent nu e nimic. Noi ne-am făcut temele, avem în derulare, să zic, între 4 și 5 milioane de euro solicitări pe investiții. La nivel de Romarm sunt alocați, cel puțin din ultima discuție pe care am avut-o eu, 110 milioane lei bani pe investiții, pe întreg Romarm, pentru toate unitățile aflate în viață, și acum așteptăm. Că vor veni, vom vedea ce vine, vom vedea cum se va derula. Promisiuni sunt, dar acum așteptăm. Până în prezent n-a venit nimic.

Rep.: Practic, spuneți că vestea bună dată de primarul Bobaru nu este adevărată?

M.B.: În campania electorală iese toată lumea. N-a venit nimic până în prezent, dar noi ne-am făcut temele. Este documentația depusă și în viitor așteptăm. Să dea Dumnezeu să primim. Să vedem ce vom primi și noi anul acesta. Din discuțiile pe care le-am avut cel puțin în ultima perioadă la nivel de minister, de federații sindicale, de Romarm, promisiuni avem.

Rep.: Ce echipamente trebuie să cumpărați urgent?

M.B.: Achiziții de utilaje noi. Totul pe retehnologizare. O linie nouă. Vom vedea, în funcție și de banii care îi vom primi. Repet, promisiuni sunt.

Rep.: Sperați să primiți 5 milioane de euro?

M.B.: Nu anul acesta, se derulează pe o perioadă de vreo 3 ani. Eu vorbesc că în situația în care îi primim anul acesta, se vor derula pe o perioadă de 3 ani. Să zicem așa, până în 2022. Noi am cerut în fiecare an, s-a alocat ce s-a putut. Am mai luat câte ceva, nu putem să zicem, dar nu sunt așa sume mari.

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: