Adrian Tudor ştie cum se alocau bani fictiv către Pandurii

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, susţine că banii pe care Pandurii Târgu Jiu i-au câştigat în instanţă reprezintă o „cotizaţie care nu era alocată”. Viceprimarul a afirmat că Pandurii avea bani din alte surse, dar nu explică de ce membrii asociaţi au cerut insolvenţa clubului dacă acesta avea bani pentru a continua activitatea normal.

Viceprimarul Adrian Tudor a făcut afirmaţii contradictorii referitoare la alocarea sumelor de bani către clubul Pandurii Târgu Jiu. Acesta susţine că ştie că nu se plătea efectiv cotizația la Pandurii, Consiliul Local alocând banii doar pe hârtie. „De ce vine şi spune acum domnul Condescu că Consliliul Local trebuie să dea banii pentru anii trecuţi şi de ce nu a  avenit în fiecare an ca să ceară banii pentru anul trecut? Ani la rând nu a cerut, ceea ce denotă că ceea ce a spus domnul senator Cârciumaru este perfect real şi ceea ce au spus acţionarii din AGA era perfect real. Că aveau nevoie doar de a aloca aceste sume de bani care nu erau cheltuite, deci acea cotizaţie nu era cheltuită în anul respectiv pentru că acest club avea bani să funcţioneze din alte surse. Nu a fost fals în acte, ca să te înscrii şi să iei licenţa trebuie să faci dovada că ai de unde să cheltuieşti bani.  Această cotizație nu era alocată, pentru că acest club avea bani din alte surse”, a spus Adrian Tudor la Radio Infinit.

Pentru că Pandurii a câştigat banii respectivi pe perioada 2014 – 2017, probabil că viceprimarul se referă la faptul că Marin Condescu nu a cerut banii respectivi de la Consiliul Local în 2014, 2015 sau 2016. Dar în acea perioadă Marin Condescu nu se mai afla la Pandurii şi nici nu avea voie, fiind parte într-un alt proces, să meargă la sediul clubului, deci nu avea cunoştinţă de acele acte semnate cu Consiliul Local pe care le-a descoperit la club după 2016, respectiv după intrarea în insolvenţă.  

Viceprimarul a explicat care era metodologia după care se lucra la întocmirea bugetului, dar se contrazice pentru că îi atribuie merite lui Marin Condescu care aducea venituri din alte surse la club, acesta nefiind la Pandurii în perioada 2014 – 2017: „Fiecare acţionar îşi lua angajamentul că vine cu o cotă parte, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Artego, CEO, USMO care nu a venit niciodată cu nimic. Se făcea dovada că tu ca şi club ai aceşti bani, dar dacă clubul are venituri din alte  surse şi aici e meritul domnului Condescu şi al echipei de acolo de manageri că aduceau bani din vânzări de jucători, din drepturi de televiziune sau din publicitate, clubul făcea bugetul acela  care s-a votat dacă ai resurse şi normal că nu e nevoie să iei banii de la acţionari”.  

Conform documentelor oficiale, USMO este singurul membru asociat care a mai virat bani către Pandurii Târgu Jiu după intrarea în insolvenţă, deci în perioada la care se referă procesul câştigat de Pandurii. Marin Condescu a revenit în calitate de creditor la Pandurii după intrarea în insolvenţă, la finalul anului 2016, iar din 2017 a intentat procesul contra asociaţilor în calitate de preşedinte al Adunării Creditorilor de la Pandurii.

Vizualizări: 1,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: