PLUS Gorj reacționează în cazul pădurarului implicat în tăierea ilegală a pădurii

PLUS Gorj solicită autorităților să adopte măsuri de urgență pentru stoparea transporturilor și tăierilor ilegale de lemne, în condițiile în care numărul din ce în ce mai mare al ilegalităților pun în pericol integritatea fondului forestier.

Reacția vine după ce un pădurar din Tismana – Gorj a fost acuzat pe 7 octombrie de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la tăiere ilegală de arbori și instigare la furt de arbori. Acesta a fost reținut pentru un prejudiciu de 27.000 de lei, apoi pus sub control judiciar.

Flavius Bălăcenoiu, reprezentant al PLUS Gorj, a spus că se impune luarea de urgență a unor măsuri cu privire la integritatea fondului forestier, mai ales că tăierile ilegale ale pădurilor sunt considerate amenințări la adresa securității naționale.

“În acest context, PLUS Gorj propune pentru combaterea tăierilor ilegale următoarele măsuri: reforma profundă a instituțiilor care răspund de silvicultură în România; reactivarea instrumentelor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale realizate în guvernarea tehnocrată din 2016 și îmbunătățirea acestor instrumente: Inspectorul pădurii, platforma web cu alerte satelitare care indică locurile unde apar modificări în coronamentul pădurilor, a Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL); îmbunătățirea sistemului de prevenire și combatere a tăierilor ilegale prin integrarea activității poliției și jandarmeriei cu cel al gărzilor forestiere și control financiar-fiscal”, se arată într-un material semnat de Flavius Bălăcenoiu. (A.A.)

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: